Toolbox Slim Reizen
De Toolbox Slim Reizen biedt een overzicht van de belangrijkste maatregelen die mobiliteitsgedrag beïnvloeden.Â
De toolbox is bedoeld om te inspireren en te ondersteunen bij het kiezen van de meest kansrijke maatregelen voor een specifieke situatie. De focus ligt hierbij op de toepassing binnen het onderdeel Slim Reizen van de Hinderaanpak met zowel kortetermijneffecten als structurele mobiliteitseffecten. De toolbox bestaat uit factsheets en praktijkvoorbeelden.
Er zijn 51 resultaten gevonden.
Rondom het stationsgebied in Apeldoorn waren extra fietsparkeerplekken nodig. Daarom is de capaciteit van fietsparkeerplekken bij het station verdubbeld.
Om hinder tijdens de werkzaamheden op de Galecopperbrug in 2014 en 2015 te reduceren, zetten we in op spitsmijden.
Er ligt voor bereikbaarheidsorganisaties grote potentie om de druk op het wegennet af te laten nemen door zich te focussen op incidentele reizigers.
Een groot deel van de omgeving van Zandvoort werd tijdelijk autoluw gemaakt. Alleen specifieke groepen kregen in deze periode toegang tot Zandvoort.
De Schaalsprong Fiets is nodig. De schaalsprong bestaat uit ontwikkeling van fietsnetwerken, fietsenstallingen en fietsstimulering.
Deelmobiliteit biedt gebruikers op korte termijn toegang tot een vervoersmiddel dat zij zelf niet bezitten, maar waarover ze wel tijdelijk kunnen beschikken.
OV-probeeraanbiedingen zijn bedoeld om automobilisten gratis of met korting kennis te laten maken met het reizen met het OV op trajecten voor een periode.
Om de wegcapaciteit te benutten wordt goederenstromen efficiënt georganiseerd, daarom wordt er een logistieke aanpak ontwikkeld.
Er ontstaan in een aantal steden in Nederland problemen met doorstroming op fietspaden. Het is daarom nodig om het fietsnetwerk te verbeteren.
Om de duur van verstoring zo veel mogelijk te beperken zijn afspraken gemaakt over het versneld bergen of verplaatsen van voertuigen.
Spitsdrukte in het OV is onprettig voor reizigers. Dit maakt het OV minder aantrekkelijk, vergeleken met reizen met de auto.
Deze factsheet richt zich op hubs die personenvervoer faciliteren, en dan met name op de personenhubs.
De eerste 3 etappes van de Vuelta vonden in augustus 2022 plaats in Nederland. Tijdens deze wielerwedstrijd was het parcours voor autoverkeer dicht.
Naast de standaard vragen en antwoorden en de informatielijn, worden producten ontwikkeld op de socialmediaplatformen voor communicatie met de weggebruiker.
Het reduceren van het aantal autoverplaatsingen in de spits kan op verschillende manieren. Op deze pagina leest u meer over Spitsmijdenprojecten.
Van juli 2017 tot augustus 2019 is de Maastunnel in Rotterdam gerenoveerd, waarbij de oeververbinding alleen van zuid naar noord geopend was.
In regio Leeuwarden werkten Fryslân, Rijkswaterstaat, VNO-NCW Noord, MKB-Noord en gemeente Leeuwarden samen aan bereikbaarheid. Zo is het programma Werk slim, reis slim gestart.
Met B-Riders wil de provincie Noord-Brabant samen met het bedrijfsleven werknemers van de auto op de fiets krijgen.
Actie Ontdek het OV verleidt autoforensen in Maastricht om vaker het openbaar vervoer te gebruiken. Deelnemers mogen het OV 8 weken lang gratis uitproberen.
De N200 verbindt Amsterdam vanaf de ring A10 met de bebouwde kom van Zandvoort. 2 jaar lang vonden op het traject ingrijpende wegwerkzaamheden plaats.