Werkzaamheden

Zuidpier IJmuiden: werkzaamheden; 3 juni - 9 augustus 2024

Gepubliceerd op: 28 mei 2024, 16.23 uur - Laatste update: 29 mei 2024, 09.59 uur

We starten op maandag 3 juni 2024 met werkzaamheden aan de Zuidpier in IJmuiden. Tot 9 augustus 2024 herstellen we de schade aan de kop van het havenhoofd. De Zuidpier is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor publiek. Met deze werkzaamheden brengen we de pier weer in goede staat voor het komende stormseizoen.

Na het herstel in 2023 is er afgelopen stormseizoen opnieuw schade ontstaan aan de kop van de Zuidpier. Dit komt omdat er 2 keer zoveel stormen zijn geweest dan de jaren ervoor. De schade wordt hersteld met breuksteen en asfalt.

Tijdens de werkzaamheden rijden vrachtwagens met bouwmaterialen de pier op en af. Om dit veilig te kunnen uitvoeren sluiten we de pier af voor publiek. Van 3 juni tot 9 augustus 2024 is de pier afgesloten. Deze planning is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Marina Seaport blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Bezoekers van het gebied worden ter plekke met gele borden geïnformeerd.

Weekenden open

Tijdens de werkzaamheden is de Zuidpier alleen in het weekend toegankelijk voor publiek. Van vrijdag 21.00 tot maandag 06.00 uur is het eerste deel van de Zuidpier open. De kop van de pier blijft tijdens het weekend afgesloten en ingericht als bouwterrein.

Over de Zuidpier

De Zuidpier fungeert primair als golfbreker van de waterkering van het sluizencomplex IJmuiden en laat de scheepvaart veilig de sluizen van IJmuiden bereiken of verlaten. De functie van een golfbreker is om de energie uit de golven te halen en daarmee de scheepvaart en de primaire waterkering van het sluizencomplex te beschermen.