Werkzaamheden

Onderhoud Sluis II Wilhelminakanaal

Gepubliceerd op: 19 juni 2024, 12.34 uur

Van 19 juni tot en met september 2024 vinden er werkzaamheden plaats in en nabij Sluis II in het Wilhelminakanaal. Het gaat om het vervangen van damwanden aan de oevers en om onderhoud aan Sluis II en het spuiwerk.

Aannemerscombinatie Hakkers-Beens vervangt de damwanden aan de oevers van het Wilhelminakanaal ter hoogte van Sluis II. Deze werkzaamheden duren tot en met september 2024.

De huidige damwanden in het Wilhelminakanaal zijn aan vervanging toe, omdat ze verouderd zijn. Hierdoor zouden taluds en bermen in de toekomst kunnen afschuiven. We vervangen daarom de verouderde damwanden door nieuwe stalen constructies.

Zo blijft het Wilhelminakanaal nog lange tijd veilig voor de scheepvaart en voor de gebruikers van omliggende wegen en paden.

Onderhoud Sluis II en spuiwerk

Aannemer Van Doorn start begin juli 2024 met onderhoud in de kolk van Sluis II. De werkzaamheden duren tot begin augustus 2024. Het werk bestaat onder andere uit het herstellen van het voeg- en metselwerk van de sluiskolk.

Ook vindt er onderhoud plaats aan de hefschuif in het spuiwerk. Daarnaast herstelt de aannemer de spuiconstructie.

Hinder voor scheepvaart en omwonenden

De scheepvaart krijgt te maken met een tijdelijke stremming en zal moeten omvaren. Omwonenden kunnen last hebben van het geluid.

We voeren de werkzaamheden zo veel mogelijk uit op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Woningen, bedrijfspanden en naastgelegen wegen en fietspaden blijven bereikbaar.

Beheer en onderhoud vaarwegen Zuid-Nederland

We werken continu aan toegankelijke waterwegen, waterkwaliteit, veiligheid en ecologische waarden rond het water.

Samen met anderen zorgen we voor het beheer en onderhoud van de vaarwegen in Zuid-Nederland en voor aanleg, onderhoud en inrichting van waterwerken, oevers en uiterwaarden. Daarbij zoeken we steeds naar de gemene deler in een veelheid aan eisen, wensen en belangen.

Desondanks zijn hinder en storingen niet altijd te vermijden. Vanzelfsprekend beperken we die hinder zoveel als mogelijk en communiceren we er tijdig over.