Werkzaamheden

A7: Afsluitdijk 's nachts dicht; 28 en 29 juni 2024

Gepubliceerd op: 24 juni 2024, 14.57 uur

De Afsluitdijk is 2 nachten dicht in het weekend van vrijdag 28 tot zondag 30 juni 2024 2 van 22.00 uur tot 08.00 uur tussen Den Oever en knooppunt Zurich. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

De werkzaamheden van de nieuwe spuisluizen in Den Oever zijn in een volgende fase beland. Om de A7 voor weggebruikers beschikbaar te houden, verplaatsen wij het verkeer naar de andere rijbaan. Het verkeer rijdt nu nog aan de kant van het IJsselmeer.

Na de afsluiting rijdt het verkeer op de rijbaan aan de Waddenzeezijde. Hiervoor moeten alle verkeersmaatregelen verplaatst worden. Om deze werkzaamheden veilig te laten verlopen, gaat de A7 2 nachten dicht.

Omleidingsroutes A7

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de snelweg A9/snelweg A1 en de snelweg A6.
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen - Lelystad) en de A6.

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad - Enkhuizen).

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Gecombineerde werkzaamheden

Bij een afsluiting worden zoveel mogelijk werkzaamheden gecombineerd. Dit gebeurt ook in de nacht van 28 en 29 juni 2024. Tussen Den Oever en Zurich worden tegelijkertijd herstelwerkzaamheden op de A7 en bij de bruggen uitgevoerd.

Reservenachten

Mochten de geplande werkzaamheden niet binnen de aangekondigde tijden afgerond kunnen worden, dan is het mogelijk dat er opnieuw een nachtafsluiting plaatsvindt op een of meerdere reserve avonden. Deze zijn gepland op 6, 7, 12 en 13 juli 2024, dagelijks van 22.00 tot 08.00 uur.

Nachtafsluiting zorgt voor betere doorstroming gedurende de dag

Voor vragen kunt u contact opnemen met Loket Afsluitdijk.