Werkzaamheden

Brug Itteren afgesloten in de zomer; 6 juli - 28 juli 2024

Gepubliceerd op: 24 juni 2024, 11.47 uur

Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 28 juli 2024 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de brug bij Itteren (Klipperweg). We vernieuwen de rijbaan en vervangen een deel van het asfalt.

De brug is dan afgesloten voor al het verkeer. Er zijn omleidingsroutes voor auto- en fietsverkeer.

We vervangen in deze periode de stalen platen op de brug en stort in plaats hiervan beton. Dit verstevigt het rijdek en vermindert de geluidoverlast. Ook is hierdoor minder vaak onderhoud aan de brug nodig.

Vanwege de uithardingstijd van het beton wordt de brug 3 weken volledig afgesloten. Tegelijkertijd wordt ook het asfalt aan weerzijden van de brug vervangen.

Omleidingsroutes voor auto- en fietsverkeer

Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden plaats in de zomervakantie. In deze periode is er namelijk minder schoolgaande jeugd en omrijdend vrachtverkeer.

Verkeersregelaars en tijdelijke stoplichten leiden het verkeer om. Voor autoverkeer loopt de omleidingsroute via Borgharen. Fietsers richting Bunde rijden om via Hartelstein. Buslijn 9 van Arriva rijdt een aangepaste route.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Gefaseerde werkzaamheden

Om de brug veilig open te houden voor weggebruikers, is er sinds oktober 2023 veel gewerkt aan de brug bij Itteren. Destijds zijn de voegen aan weerszijden van de brug vernieuwd.

In februari 2024 zijn 2 stalen platen en de balken onder de platen aan weerszijden van de brug vervangen. De betonnen druklaag die nu wordt aangebracht, is de volgende stap in het proces.

Planning renovatie of nieuwbouw

Het aanbrengen van de druklaag is geen permanente oplossing. We beslissen deze zomer over de toekomst van de brug. Of de brug gerenoveerd wordt of dat er een nieuwe brug komt, hangt af van de uitgewerkte renovatieplannen.

De gemeente Maastricht en de dorpsraden worden nauw betrokken bij die besluitvorming.

Meer informatie werkzaamheden brug Itteren

Meer informatie over de werkzaamheden aan brug Itteren, vindt u op de projectpagina Julianakanaal: brug bij Itteren. Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.