Nieuwsbericht

Fietsen tijdens renovatie Heinenoordtunnel is extra aantrekkelijk

Gepubliceerd op: 13 juni 2024, 06.00 uur

Zeker voor de korte afstanden is de fiets een goed alternatief voor de auto. Niet alleen om naar het werk te gaan tijdens afsluitingen van de Heinenoordtunnel en zo files te vermijden, maar ook om naar de sportschool, vrienden of de lokale winkels te gaan.

Om ‘de overstap’ van de auto naar de fiets aantrekkelijker te maken, heeft Rijkswaterstaat samen met Zuid-Holland Bereikbaar een aantal leuke acties. Sommige van deze acties lopen nu al.

Even snel de auto pakken of toch liever de fiets?

De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 km. En uit onderzoek blijkt dat bijna 7 op de 10 intensieve autogebruikers vaker voor korte ritten de fiets zou willen pakken, maar dit uit gewoonte niet doet.

Terwijl de auto niet altijd sneller is. Fietsen heeft veel voordelen. Het is gezonder en het stemt mensen vaak ook nog gelukkiger. En door te fietsen te bespaart u reis- en parkeerkosten en mijd u files. Kijk ook eens op Da’s zo gefietst.

Met verschillende acties tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel willen we het doorbreken van deze gewoonte wat makkelijker maken. Acties zijn:

Ook acties voor werkgevers

Voor werkgevers die hun medewerkers op een leuke manier kennis willen laten maken met de (elektrische) fiets als vervoermiddel zijn er verschillende acties. Denk aan een aantrekkelijke aanschafregeling, een probeerpool voor (elektrische) fietsen of speed pedelec.

Op de website van Zuid-Holland Bereikbaar vindt u meer informatie over lopende acties tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel en toolboxen over zakelijk fietsen. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met een van de mobiliteitsadviseurs.

Meer informatie over alle fietsacties

Meer informatie over alle fietsacties vindt u op de website van Zuid-Holland Bereikbaar en op onze pagina renovatie Heinenoordtunnel.