Nieuwsbericht

Kruispunten Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug (N9) veiliger

Gepubliceerd op: 28 juni 2024, 09.22 uur

De werkzaamheden aan de kruispunten op de autoweg N9 in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn afgerond. Dit betekent dat de 2 kruispunten weer helemaal open zijn voor het verkeer en fietsers en voetgangers hier voortaan veiliger kunnen oversteken.

De afgelopen weken heeft aannemer De Jong Zuurmond in opdracht van Rijkswaterstaat hard gewerkt om de veiligheid van beide kruispunten te verbeteren.

Aanvankelijk was de verwachting dat het werk tot de zomervakantie zou duren, maar inmiddels is al het werk klaar.

Veilig oversteken N9

De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug zijn volledig aangepakt: opstelplaatsen, oversteken en fiets- en voetpaden zijn vernieuwd en verbreed, zodat voetgangers en fietsen meer ruimte hebben om veilig de N9 over te kunnen steken.

Ook zijn er meer en duidelijkere barrières tussen langzaam en doorgaand verkeer. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat het op beide kruispunten veiliger is geworden voor alle weggebruikers.

We hebben bij het opstellen van de verkeersmaatregelen nauw samengewerkt en afgestemd met de gemeente Schagen, Provincie Noord-Holland en de dorpsraden.

Verkeersmaatregelen

We verbeteren de veiligheid op de N9 tussen Alkmaar en Den Helder met een tiental verkeersmaatregelen.

Naast de 2 kruispunten zijn er dit jaar ook andere verkeersveiligheids-maatregelen uitgevoerd zoals het aanpassen van de bebouwde komgrens bij Schoorldam, de aanleg van rood asfalt op diverse verkeersplateaus, het vernieuwen van de bebording en markering op diverse plaatsen, het rood asfalteren bij ’t Zand en het opheffen van bushaltes langs de N9.

Het geld hiervoor is afkomstig uit de verkeersveiligheidsaanpak voor Rijks-N-wegen.

Meer informatie N9

Meer informatie over de N9 is te vinden op de pagina N9.