Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat en Ingenieursdiensten bundelen krachten voor opgave: Samen meer doen!

Gepubliceerd op: 25 juni 2024, 13.56 uur

Rijkswaterstaat staat voor een belangrijke opgave de komende jaren: de productie moet omhoog en dat moeten we samen met de markt realiseren. Ofwel hoe kunnen we samen meer doen?

Dat was het thema van de jaarlijkse bijeenkomst op dinsdag 18 juni 2024 waar de directeuren Inkoop van Rijkswaterstaat met de directeuren van onze samenwerkingspartners van de SROK Samenwerkingsraamovereenkomst Ingenieursdiensten en Project –en Procesbeheersing met elkaar in gesprek gingen.

Succesvol samenwerken

Het werd een bijeenkomst met goede gesprekken waar het af en toe schuurde maar vooral gericht was op waar we elkaar kunnen vinden en vooral versterken. Hierbij lag de focus op 3 kernpunten: Rijkswaterstaat levert, vereenvoudigt en verbindt.

Wilbert van Pampus, directeur van BK Ingenieurs, benadrukte in zijn keynote de succesvolle samenwerking tussen MKB-bedrijven en Rijkswaterstaat, waarbij uitdagingen gezamenlijk worden aangepakt en kansen worden benut.

Leonie Koops van Witteveen+Bos legde de nadruk op een digitale en duurzame toekomst. Ze onderstreepte het belang van samen leren en individueel ontwikkelen binnen onze sector. Een voorbeeld hiervan is het langdurige project A9 Badhoevedorp – Holendrecht, waar Witteveen+Bos en Rijkswaterstaat al 10 jaar samenwerken.

Gezamenlijke uitdaging

De deelnemers benadrukten het belang van communicatie, kennisdeling en de mix van jong talent en ervaren professionals om langdurige en succesvolle samenwerkingen te waarborgen. Met de energie en inzichten uit deze bijeenkomst pakken we gezamenlijk de uitdaging aan.

Zoals Hans Dussel, Directeur Inkoop Rijkswaterstaat, het mooi samenvatte: 'Wij hebben jullie, de markt, nodig. We moeten dit samen doen en laten we dit op een positieve manier doen. Op naar samen meer doen!'