Nieuwsbericht

Succesvolle bewonersavond over renovatie Koninginnensluis

Gepubliceerd op: 5 juni 2024, 11.38 uur

Op woensdag 15 mei 2024 heeft Rijkswaterstaat in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans een informatieve bewonersavond georganiseerd over de aanstaande renovatie van de Koninginnensluis.

De bijeenkomst werd druk bezocht door bewoners uit de omgeving die meer wilden weten over het project en de impact ervan op hun leefomgeving.

Tijdens de avond gaven vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en Heijmans een presentatie. Hierbij werd het project toegelicht, de planning van de voorbereidende werkzaamheden en de uitvoering van de renovatie besproken. De aanwezigen kregen inzicht in de verschillende fases van het project en wat zij in de komende maanden kunnen verwachten.

Inspraakmogelijkheden renovatie Koninginnensluis

Een belangrijk onderdeel van de presentatie was het participatieplan. De bewoners werden geïnformeerd over hoe zij actief betrokken kunnen worden bij het project en welke inspraakmogelijkheden er zijn. Dit plan is opgesteld om de communicatie tussen het project en de bewoners te optimaliseren en om te zorgen dat de wensen en zorgen van de bewoners worden gehoord en meegenomen.

Na de presentatie konden de bewoners deelnemen aan een informatiemarkt. Deze markt bood hen de gelegenheid om langs verschillende tafels te lopen en zich verder te verdiepen in diverse aspecten van het project.

Zo was er informatie over de rijke geschiedenis van de sluis en een tafel van het Hoogheemraadschap over het project ‘Sterke Lekdijk’. De gemeente Nieuwegein was ook aanwezig met informatie over de verschillende projecten die in Vreeswijk worden uitgevoerd.

Samen met Heijmans kijken we terug op een geslaagde avond met waardevolle interacties met de bewoners. Het projectteam dankt alle aanwezigen voor hun betrokkenheid en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking gedurende de renovatie van de Koninginnensluis.

Meer informatie renovatie Koninginnensluis

Voor meer informatie over het project en toekomstige updates, kunt u terecht op de projectpagina Merwedekanaal: renovatie Koninginnensluis  en onze online nieuwsbrief.