Werkzaamheden

Twentekanalen: Sluizen Delden en Hengelo gesloten; 8 en 9 juni 2024

Gepubliceerd op: 6 juni 2024, 11.48 uur

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de sluizen van Delden en Hengelo. Daarom zijn beide sluizen gesloten voor schepen op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 tussen 07.00 en 19.00 uur. In de nacht is dankzij extra bediening wel scheepvaart mogelijk.

Sluisdeuren lekdicht

Bij beide sluizen vervangen we rubbers aan de sluisdeuren. De huidige deurrubbers naderen door intensief gebruik het einde van hun levensduur. Met de nieuwe rubbers zorgen we ervoor dat de deuren niet lekken. Daarnaast maken we van de afsluiting gebruik om aanvaarschades bij de 2 sluizen te herstellen.

Hinder beperken

Om de hinder voor de scheepvaart te beperken, zorgt Rijkswaterstaat in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juni voor extra bediening, ook na de gebruikelijke sluitingstijd van 22.00 uur. Schepen kunnen dan tot 06.00 uur schutten. Voor de omgeving leveren de werkzaamheden naar verwachting nauwelijks tot geen hinder op.

Over sluizen Delden en Hengelo

De schutsluizen van Delden en Hengelo liggen in de Twentekanalen. Samen met schutsluis Eefde overbruggen ze het totale hoogteverschil in de kanalen. Beide sluizen zijn opgeleverd in 1936 en hebben de status van Rijksmonument. Jaarlijks passeren 15.000 schepen de sluizen.