Nieuwsbericht

Zeesluis Farmsum: extra maatregelen voor vaarrecreatie DelfSail

Gepubliceerd op: 11 juni 2024, 10.00 uur

Donderdag 13 juni 2024 begint DelfSail. Daardoor kan het op het water extra druk worden bij de Zeesluizen in Farmsum. Voor vaarrecreanten is het goed om rekening te houden met werkzaamheden die daar plaatsvinden. De kleine kolk is niet beschikbaar voor recreatievaart.

Om de doorstroom van de recreatievaart in deze periode toch te kunnen bevorderen, hebben we touwen aangebracht in de grote kolk, waardoor kleine jachten goed kunnen afmeren.

Daarnaast scheidt Rijkswaterstaat zoveel als mogelijk de beroepsvaart van de recreatievaart en werken we ook aan aparte schuttingen met jachten, zodat er in 1 schutting veel meer jachten mee kunnen dan wanneer dit samen met de beroepsvaart kan. Hierdoor gaat het in- en uitvaren ook sneller.

Ook zetten wij stewards in die de vaarrecreanten graag helpen. We verwachten dat door deze maatregelen tijdens Delfsail de haven van Delfzijl goed bereikbaar is en dat het passeren van de sluis vlot en veilig verloopt.

Werkzaamheden zeesluizen Farmsum

We werken al enige tijd aan de Zeesluizen in Farmsum. Dit is nodig om te voldoen aan de huidige normering op veiligheidsgebied. Denk hierbij aan het aanpassen van de mechanische- en aansturingstechniek, aanpassingen in de bedieninstructie en software en het tijdelijk stoppen van schutten in de kleine kolk.