Werkzaamheden

A15 tussen knooppunt Gorinchem en afrit Arkel (28) dag langer dicht

Gepubliceerd op: 18 juli 2024, 09.52 uur

Het deel van de A15 tussen knooppunt Gorinchem en afrit Arkel (28) (richting Nijmegen) is 24 uur langer dicht, tot zaterdag 20 juli 2024 05.00 uur. De werkzaamheden tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Deil zijn gestart op vrijdagavond 12 juli.

De werkzaamheden lopen uit door een langdurige storing in de asfaltcentrale. Door deze storing is een gedeelte van de A15 nog niet voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Met deze extra afsluiting van een deel van het traject kunnen we de geplande werkzaamheden afmaken.

Let op: op vrijdagavond 19 juli 22.00 uur start ook de volgende fase van het groot onderhoud op de A15 met werkzaamheden in de tegengestelde rijrichting, tussen knooppunt Deil en knooppunt Gorinchem. Deze duren tot vrijdag 26 juli 05.00 uur.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen A15 van 19 - 20 juli (richting Nijmegen)

Voor de extra afsluiting van 19 juli 05.00 tot 20 juli 05.00 uur tussen knooppunt Gorinchem en afrit Arkel (28) (richting Nijmegen) wordt verkeer omgeleid via A27, A59 en A2 of via A16, A59, A2 of vanuit Rotterdam via A20, A12 naar Utrecht.

Omleidingen A15 van 19 - 26 juli (richting Gorinchem)

Voor de geplande afsluiting A15 van 19 juli 22.00 uur tot 26 juli 05.00 uur tussen knooppunt Deil en knooppunt Gorinchem (richting Gorinchem) wordt verkeer omgeleid via de A2 en A59 of via de A12 of via de A50/A59.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, samen te reizen of een andere route te kiezen;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg;
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Groot onderhoud A15

In juli, augustus en oktober voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A15. We vernieuwen in 7 fases het asfalt op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Dit groot onderhoud wordt uitgevoerd tijdens 4 doordeweekse afsluitingen en 3 weekendafsluitingen. Vind meer informatie over het groot onderhoud op onze pagina A15: groot onderhoud Ridderkerk - Deil.

Verkeershinder in regio Zuid-Holland

In 2024 voeren we, naast groot onderhoud aan de A15, nog andere onderhoudswerkzaamheden uit rond Rotterdam en Gorinchem. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. We voeren in juli ook groot onderhoud uit aan parallelbaan, hoofdrijbaan en het fietspad van de Van Brienenoordbrug en vanaf eind juli gaat de Heinenoordtunnel 2 weken dicht voor renovatie.

Meer informatie A15

Kijk voor meer informatie en alternatieve reistips op de website van Zuid-Holland Bereikbaar of Slim & Schoon Rivierenland. Ook werkgevers en logistieke ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiƫntere logistiek.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.