Werkzaamheden

A7: werkzaamheden brug bij Purmerend verplaatsen naar andere weghelft; 26 - 28 juli 2024

Gepubliceerd op: 22 juli 2024, 16.52 uur

De brug A7 bij Purmerend wordt versterkt. De 1e weghelft van de brug is inmiddels klaar. Vanaf maandag 29 juli 2024 starten we met het versterken van de andere zijde van de brug, de oostkant.

Het verkeer op de A7 rijdt dan over het versterkte deel van de brug. In het weekend van 26 - 28 juli 2024 is de A7 ’s nachts in 1 richting afgesloten, om de ombouw naar de andere kant van de brug veilig te kunnen maken. Verkeer wordt met gele borden ter plekke omgeleid.

Afsluiting A7

  • Van vrijdag 26 juli 20.00 tot zaterdag 27 juli 2024 9.00 uur is de weg afgesloten voor verkeer richting Amsterdam.
  • Van zondag 28 juli 00.01 tot zondag 28 juli 2024 10.00 uur is de weg afgesloten voor verkeer richting Hoorn. 

Verkeer wordt met gele borden ter plekke omgeleid.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Ombouw verkeerssituatie A7

Het 1e, westelijke, deel van de brug A7 bij Purmerend is inmiddels versterkt en het nieuwe asfalt ligt erop. Vanaf maandag 29 juli 2024 starten we met fase 2 van het project: de versterking van de oostkant van de brug. Alle werkzaamheden die op de westzijde hebben plaatsgevonden, herhalen we dan op de oostzijde.

Volgens de laatste berekeningen is het niet nodig om voor het boren in het beton van de brug weer een rijstrook af te sluiten. Dit betekent dat het verkeer tot het einde van de werkzaamheden over 4 rijstroken kan blijven rijden. Het vrachtwagen- en busverbod blijft ook tot het einde van de werkzaamheden van kracht, zowel op de A7 als in Purmerend.

Ontheffingen blijven geldig

Zoals eerder gemeld duren de werkzaamheden langer dan gepland: tot 21 oktober 2024. Dat betekent dat ook het systeem van geslotenverklaringen en ontheffingen in de regio rondom de werkzaamheden langer in stand blijft. 

Alle uitgegeven ontheffingen blijven geldig tot het einde van de werkzaamheden. Met uitzondering van de incidentele ontheffingen, die blijven geldig voor 1 dag.

Meer informatie werkzaamheden brug A7

We werken sinds 5 april 2024 aan het versterken van brug in de A7 bij Purmerend. Om de brug weer sterk genoeg te maken voor al het verkeer, boort aannemer Savera 50.000 gaten, die daarna opgevuld worden met 15 km aan wapeningsstaal.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de brug is te vinden op de projectpagina A7: versterking brug Purmerend. Heeft u nog vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.