Nieuwsbericht

Algerabrug (N210): asfalteringswerkzaamheden gaan niet door; juli 2024

Gepubliceerd op: 12 juli 2024, 09.47 uur

De asfalteringswerkzaamheden op de Algerabrug (N210), die gepland staan voor de nachten van 15 - 17 juli en 22 - 24 juli 2024 gaan niet door in verband met de weersomstandigheden.

De luchtvochtigheid is komende periode te hoog voor het volledig drogen van het asfalt-epoxymengsel dat wordt aangebracht op de brug.

Omdat de werkzaamheden nu verschillende keren zijn uitgesteld wordt er komende tijd gewerkt aan een nieuw plan van aanpak en planning.

Weersomstandigheden

Eerder zijn geplande werkzaamheden in mei en juni 2024 niet doorgegaan. Nu worden ze niet uitgevoerd in verband met de weersomstandigheden. Uit weermodellen blijkt dat de luchtvochtigheid in komende periode te hoog is voor het asfalt-epoxymengsel dat wordt aangebracht op de brug.

Het risico is dat de epoxylaag niet of onvoldoende droogt en zacht blijft, wat hinder geeft voor het verkeer en mogelijk schade aan auto’s kan veroorzaken. Met name het epoxydeel is gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid en zorgt voor de weersafhankelijkheid bij deze werkzaamheden.

Nieuwe planning nog niet bekend

Zodra we samen met de omringende gemeentes en de aannemer een vervolgplan hebben gemaakt, wordt er een nieuwe planning afgegeven. Hierover kunnen vooralsnog geen concrete uitspraken worden gedaan.

Noodzakelijk onderhoud

Het onderhoud dat we aan de toplaag van het asfalt op de Algerabrug gaan plegen is nog steeds nodig.

Om de brug veilig en beschikbaar te houden voor het verkeer, zetten we een aantal maatregelen in zoals het intensief inspecteren, regelmatig vegen en het repareren van gaten met tijdelijk asfalt om verdere verslechtering van het wegdek en steenslag te voorkomen.

Op termijn zal het asfalt alsnog duurzaam vervangen moeten worden, zodat de Algerabrug in de toekomst beschermd en bereikbaar blijft.