Nieuwsbericht

Oranjesluizen: wandel- en fietsroute tijdelijk gesloten

Gepubliceerd op: 2 juli 2024, 07.09 uur - Laatste update: 19 juli 2024, 13.47 uur

Tijdens onderhoud aan het datanetwerk van het Oranjesluizencomplex (Schellingwoude) is maandag 1 juli 2024 een storing opgetreden.

Door haperende camerabeelden hebben de bedienaars van het sluizencomplex onvoldoende zicht op de wandel- en fietsroute over het Oranjesluizencomplex.

We hebben in verband met de veiligheid de route per direct afgesloten voor wandelaars en fietsers. Omfietsen kan via de Schellingwouderbrug.

De route blijft gesloten tot de storing is verholpen. Dit kan enkele dagen tot weken duren, omdat een lastig leverbaar onderdeel moet worden vervangen. Verdere informatie volgt via onze website.

Gevolgen scheepvaart

De storing heeft beperkte gevolgen voor het schutproces. Alle kolken zijn beschikbaar voor de scheepvaart tussen 06.00 en 22.00 uur. Na 22.00 uur is alleen de Prins Willem-Alexandersluis beschikbaar (de Middenkolk niet).

De Schellingwouderbrug wordt alleen tussen 09.00 en 19.00 uur bediend. Tussen 19.00 en 09.00 uur vindt geen bediening plaats.

Kijk op de website Vaarweginformatie voor meer informatie.

Kruispunt wandel- en scheepvaartroute

Op het Sluizencomplex Schellingwoude kruist een populaire wandel- en fietsroute met een belangrijke en drukke scheepvaartroute. De route heeft vooral een recreatieve functie.

De route via de Schellingwouderbrug is een snellere optie, omdat de brug minder vaak open gaat voor de scheepvaart dan de Oranjesluizen.

Meer informatie Oranjesluizen

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.