Werkzaamheden

Update werkzaamheden Zuidpier IJmuiden; 19 augustus - 13 september 2024

Gepubliceerd op: 31 juli 2024, 13.43 uur

Rijkswaterstaat heeft extra tijd nodig om de Zuidpier in IJmuiden klaar te maken voor het nieuwe stormseizoen. Tijdens de huidige herstelwerkzaamheden is gebleken dat de schade aanzienlijker is dan gedacht. Hierdoor gaat de Zuidpier een extra periode dicht, namelijk van 19 augustus tot en met 13 september 2024.

De huidige werkzaamheden worden een week eerder dan gepland afgerond, op donderdag 1 augustus. Deel 2 van de herstelwerkzaamheden start op maandag 19 augustus 2024 en duurt tot en met vrijdag 13 september 2024. Tijdens de werkzaamheden rijden vrachtwagens met bouwmaterialen de pier op en af.

Om dit veilig te kunnen uitvoeren sluiten we de pier af voor publiek. De Zuidpier is tussen deze werkzaamheden (van 2 augustus tot 19 augustus 2024) volledig opengesteld voor publiek.

Extra werkperiode Zuidpier IJmuiden

Tussen 19 augustus en 13 september 2024 herstellen we extra schades aan de havendam. Deze schades worden eveneens hersteld met breuksteen en asfalt. Deze konden niet gelijktijdig en nog voor de bouwvakvakantie hersteld worden, maar moeten klaar zijn voor het stormseizoen op 1 oktober.

Marina Seaport blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Bezoekers van het gebied worden ter plekke met gele borden geïnformeerd.

Weekenden open

Tijdens de werkzaamheden is de Zuidpier alleen in het weekend toegankelijk voor publiek. Van vrijdag 21.00 tot maandag 06.00 uur is het eerste deel van de Zuidpier open. De kop van de pier blijft tijdens het weekend afgesloten en ingericht als bouwterrein.

Over de Zuidpier

De Zuidpier fungeert primair als golfbreker van de waterkering van het sluizencomplex IJmuiden en laat de scheepvaart veilig de sluizen van IJmuiden bereiken of verlaten. De functie van een golfbreker is om de energie uit de golven te halen en daarmee de scheepvaart en de primaire waterkering van het sluizencomplex te beschermen.