Nieuwsbericht

Vervangen geluidschermen A10 Noord binnenkort van start

Gepubliceerd op: 25 juli 2024, 13.28 uur

De geluidschermen langs de A10 Noord zijn niet allemaal meer in goede staat. Binnenkort starten we in fases aan de vervanging van deze schermen.

Langs de snelweg A10 Noord bij Amsterdam staan geluidschermen. Deze schermen zijn voor een deel in slechte staat. Sommige schermen zijn losgekomen tijdens storm Eunice in 2022. Na de storm is een deel van de schermen uit voorzorg verwijderd.

Op 30 augustus 2024 starten we met het vervangen van de kapotte schermen in de bestaande funderingen. Dit gebeurt in fases. Het project duurt ongeveer 1 jaar.

Planning vervanging geluidschermen A10

De kapotte geluidschermen hebben in de omgeving gezorgd voor meer geluidoverlast. Dat dit is gebeurd, vinden wij uiteraard erg vervelend. Daarom hebben we extra aandacht gegeven aan dit project en werken we versneld aan een oplossing. In de zomer van 2023 legden we bijvoorbeeld al een extra laag stiller asfalt.

Als alles volgens plan verloopt, zijn in 2025 alle geluidschermen vervangen. Wij zijn momenteel samen met aannemer Holland Scherm druk aan het werk met de laatste voorbereidingen. 

Houd de projectpagina A10 Noord: vervanging geluidschermen in de gaten voor de laatste informatie over wat er precies gaat gebeuren en hoe de planning eruit ziet.

Voorbeeld toekomstige geluidschermen

Holland Scherm heeft al een voorbeeld gemaakt van de toekomstige geluidschermen.

  • scherm links: op bruggen en viaducten
  • scherm midden: Landsmeerse zijde Scherm
  • rechts: Amsterdamse zijde

De schermen met de donkere vlakken worden begroeid met klimop.

De voorbeeldschermen staan momenteel op het bouwterrein van Holland Scherm in Landsmeer. Het bouwterrein is niet openbaar toegankelijk. Wij geven u graag de gelegenheid om de schermen van dichtbij te komen bekijken en u kunt dan ook met medewerkers van Holland Scherm en Rijkswaterstaat in gesprek. Een uitnodiging volgt binnenkort.

Meer informatie geluidschermen A10

Binnenkort ontvangt u ook meer informatie over de werkzaamheden, de uitvoering en de planning. Heeft u in de tussentijd vragen? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier A10 Noord: vervanging geluidschermen.