Werkzaamheden

A2: Oude Lakerweg (Echt) afgesloten; augustus 2024 - april 2025

Gepubliceerd op: 8 augustus 2024, 16.35 uur

De Oude Lakerweg ter hoogte van Echt wordt in beide richtingen afgesloten van maandag 12 augustus 2024 tot 4 april 2025. Deze afsluiting is noodzakelijk om ruimte te maken voor de verbreding van de snelweg A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide.

Houd rekening met omleidingsroutes en aangepaste verkeerssituaties.

Werkzaamheden A2

Om plaats te maken voor de bredere snelweg, verplaatsen we de Oude Lakerweg. In de 1e fase van het project verleggen de kabel- en leidingbeheerders ondergrondse kabels en leidingen, wat ongeveer 4 maanden duurt. Aansluitend leggen we de nieuwe weg aan.

Omdat er werkzaamheden gecombineerd worden, is het noodzakelijk om de Oude Lakerweg 8 maanden af te sluiten voor alle verkeer. Zo creƫren we voldoende ruimte en behouden we de veiligheid.

Afsluiting Oude Lakerweg (Echt)

De Oude Lakerweg wordt afgesloten tussen de watergang Molenbeek en de Havenweg van maandag 12 augustus 2024 tot 4 april 2025. Gedurende deze periode blijft de weg Slagmolen wel bereikbaar.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Omleidingsroute

Verkeer wordt omgeleid via de Maasbrachterweg, Sint Janskamp en de Aasterbergerweg. Fietsers en wandelaars volgen de omleiding via de Havenweg. Landbouwpercelen blijven bereikbaar via Slagmolen en/of de Havenweg. De omleidingsroutes staan aangegeven op informatieborden langs de weg.

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen kunt u terecht op de website A2: Vonderen Kerensheide.

A2: wegverbreding Het Vonderen - Kerensheide (A2VK)

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide krijgt de komende jaren een extra rijstrook per rijrichting (van 2x2 rijstroken met spitsstrook nu, naar 2x3 rijstroken met vluchtstrook in de toekomst). Deze verbreding zorgt voor betere doorstroming, hogere verkeersveiligheid, minder sluipverkeer in de regio en positieve effecten op de economische ontwikkeling van Limburg.

Meer informatie werkzaamheden A2

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.