Nieuwsbericht

Eerste voorbereidingen renovatie Spijkenisserbrug zichtbaar

Gepubliceerd op: 29 augustus 2024, 13.57 uur

Terwijl de zomervakantie net achter ons ligt, zijn rondom de Spijkenisserbrug de eerste voorbereidingen voor de grote renovatie, die begint vanaf november 2024, inmiddels te zien. We zetten de belangrijkste werkzaamheden op een rij.

Werkterreinen

De uitvoerende aannemerscombinatie Yunex Traffic/Heijmans Infra legt aan beide kanten van de Spijkenisserbrug een werkterrein aan. Behalve een parkeerterrein en werkkeet voor medewerkers is er ruimte om materialen op te slaan. Hoofdlocatie wordt de kant van Spijkenisse. Een stukje verderop stroomopwaarts komt een plek voor schepen om materiaal te laden en te lossen.

Hulpbruggen

Vanaf zowel de Spijkenisser- als Hoogvliet-kant wordt een hulpbrug naar de Spijkenisserbrug aangelegd. Deze lopen vanaf een steunpunt op de oever naar het betonnen dek van de buitenste brugpijler. Medewerkers van de aannemerscombinatie kunnen via de hulpbruggen, zonder het verkeer te hinderen, veilig bij het betonnen dek komen en vanaf daar de pijler ingaan.

Fietspad

De hulpbrug aan de Spijkenisser-kant ligt straks vrij dicht op het fietspad. Daarom wordt de bocht in het fietspad een stukje verlegd, zodat er meer tussenruimte ontstaat en fietsers veilig hun weg kunnen vervolgen. Deze bypass blijft tijdens de hele renovatie liggen en wordt aan het einde weer hersteld.