Werkzaamheden

Groningen: Ulgersmaweg en fietspad Hunzeboord gedeeltelijk dicht door werkzaamheden aan gasleiding

Gepubliceerd op: 19 augustus 2024, 12.43 uur

De Ulgersmaweg in Groningen is ter hoogte van de tennisvereniging vanaf maandag 26 augustus 07.00 tot vrijdag 18 oktober 2024 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Ook het fietspad Hunzeboord is dan afgesloten. Voor automobilisten, scooters en fietsers gelden omleidingen.

Nabij de Gerrit Krolbrug verplaatst de Gasunie een gasleiding om ruimte te maken voor de nieuwe Gerrit Krolbrug en de aanpassing van de omgeving er omheen. De bouw van de nieuwe Gerrit Krolbrug start in 2026. Het verplaatsen van de gasleiding gaat via een gestuurde boring.

Hierbij worden de leidingen onder de grond door geboord. De weg hoeft dan niet helemaal open waardoor er minder overlast ontstaat. Tijdens de werkzaamheden is er weinig kans op storingen in de gastoevoer. Wel wordt er een deel van de Ulgersmaweg afgesloten voor verkeer ter hoogte van de tennisvereniging.

De woningen die aan de Ulgersmaweg liggen blijven bereikbaar. De tennisvereniging en het Wessel Gansfortcollege blijven voor auto’s bereikbaar via de noordkant (fietspaal wordt tijdelijk verwijderd).

Daarnaast is het fietspad Hunzeboord afgesloten en worden fietsers en scooters omgeleid. Al het verkeer wordt omgeleid via de bekende gele borden.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

De Gerrit Krolbrug is onderdeel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD) loopt door Friesland en Groningen en is een van de belangrijkste vaarwegen van Nederland. De waterweg is van groot belang voor de regionale en nationale economie.

Rijkswaterstaat is sinds 2014 eigenaar en beheerder van de vaarweg en werkt de komende decennia aan verschillende verbeteringen om een veilige, vlotte en duurzame doorvaart te kunnen garanderen voor onder andere klasse Va-schepen (binnenvaartschepen tot 135 m).

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.