Werkzaamheden

Merwedebrug Gorinchem ’s nachts dicht voor onderhoud; 27 - 28 augustus 2024

Gepubliceerd op: 22 augustus 2024, 14.47 uur

Rijkswaterstaat voert in de nacht van dinsdag 27 augustus 21.00 op woensdag 28 augustus 2024 05.00 uur testwerkzaamheden uit aan de Merwedebrug in Gorinchem. De brug is hierbij in beide richtingen gesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd tot 15 minuten. Fietsers en voetgangers moeten rekening houden met een extra reistijd tot 30 minuten.

Werkzaamheden Merwedebrug

In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 augustus 2024 voert aannemerscombinatie STERK (Swarco en Knook Staal en Machinebouw BV (KSM)) in opdracht van Rijkswaterstaat test-werkzaamheden uit aan de Merwedebrug Gorinchem op de A27.

Tijdens deze nacht is de brug van 21.00 tot 05.00 uur in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer.

We testen of alle technische installaties van de brug nog goed functioneren. Tijdens deze zogenoemde ‘FIT-test’, worden alle veiligheidsfuncties getest van de brug. Zo houden we onze wegen en bruggen veilig voor iedereen.

Omleidingen werkzaamheden Merwedebrug

Dinsdag 27 augustus 21.00 tot woensdag 28 augustus 2024 05.00 uur is de brug volledig dicht. Houd voor al het auto- en vrachtverkeer rekening met een extra reistijd van 15 minuten. Als gevolg van de afsluiting van de brug door onze werkzaamheden

  • is de afslag Avelingen (24) bereikbaar vanaf het noorden (A27 en A15);
  • zijn de afslagen Werkendam (23), Nieuwendijk (22) en Hank (21) bereikbaar vanaf de A59.

Tegelijkertijd vinden er werkzaamheden plaats op de A27 tussen Almere en Huizen, waarbij de A27 van 26 tot met 30 augustus 2024 is afgesloten.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Adviesroute (brom-)fietsers en voetgangers

(Brom-)fietsers en voetgangers kunnen de brug oversteken. Houd alleen rekening met een vertraging van 30 minuten. (Brom-)fietsers en voetgangers moeten verzamelen voor de brug en worden in groepen doorgelaten door de verkeersleider.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart geldt dat het brugvak niet wordt bediend tijden de werkzaamheden. Hiervoor is een bericht aan de scheepvaart uitgegaan.

Hulpdiensten

Door afspraken met de betrokken veiligheidsregio’s blijft de hulpverlening tijdens de afsluiting op peil.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen via Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door werkzaamheden te vermijden.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden Merwedebrug

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Meer informatie werkzaamheden Merwedebrug

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.