Werkzaamheden

Verkeersbrug Dordrecht nacht dicht; 28 - 29 augustus 2024

Gepubliceerd op: 21 augustus 2024, 12.24 uur

Rijkswaterstaat voert in de nacht van woensdag 28 augustus 21.00 op donderdag 29 augustus 2024 05.00 uur testwerkzaamheden uit aan het beweegbare deel van de Verkeersbrug bij Dordrecht, ook wel Stadsbrug Zwijndrecht of brug over de Maas genoemd.

Verkeersbrug Dordrecht is hierdoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht. Autoverkeer moet rekening houden met extra reistijd tot 15 minuten. Fietsers en voetgangers moeten rekening houden met extra reistijd tot 30 minuten.

Testwerkzaamheden

In deze nacht test aannemerscombinatie STERK (Swarco en Knook Staal en Machinebouw BV (KSM)) in opdracht van Rijkswaterstaat of alle elektrotechnische installaties van de brug nog goed functioneren. Tijdens deze zogenoemde ‘FIT-test’, worden alle veiligheidsfuncties getest van de brug. Zo houden we onze (vaar)wegen en bruggen veilig voor iedereen.

Afsluiting Verkeersbrug Dordrecht

Verkeersbrug Dordrecht (Stadsbrug Zwijndrecht) is in beide richtingen dicht tussen Dordrecht (vanaf de Hugo de Grootlaan) en Zwijndrecht (vanaf de Brugweg) van woensdag 28 augustus 21.00 tot donderdag 29 augustus 2024 05.00 uur.

Omleiding en adviesroutes wegverkeer

Doorgaand auto- en vrachtverkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht wordt omgeleid via de snelweg A16. Houd rekening met een extra reistijd van maximaal 15 minuten. Omleidingen voor het wegverkeer staan tijdens de afsluiting langs en boven de weg aangegeven.

Openbaar Vervoer

Bussen worden toegelaten over de brug onder begeleiding van verkeersregelaars.

(Brom)fietsers en voetgangers

Voetgangers, fietsers en bromfietsers worden in groepen doorgelaten. Zij moeten daarbij rekening houden met een maximale wachttijd tot 30 minuten plus de normale reistijd van 2 minuten voor fietsers en 5 minuten voor voetgangers.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart geldt dat de klep van de brug niet wordt bediend tijdens de werkzaamheden. Hiervoor is een bericht aan de scheepvaart uitgegaan.

Hulpdiensten

Door afspraken met de betrokken veiligheidsregio’s blijft de hulpverlening tijdens de afsluiting op peil.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoud bruggen

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uit. Wanneer nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen op deze website terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie Verkeersbrug Dordrecht

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.