Werkzaamheden

Werkzaamheden gasleiding bij Gerrit Krolbrug verplaatst

Gepubliceerd op: 21 augustus 2024, 15.19 uur

Nabij de Gerrit Krolbrug zou de Gasunie vanaf 26 augustus tot en met 18 oktober 2024 een gasleiding verplaatsen om ruimte te maken voor de nieuwe Gerrit Krolbrug.

De werkzaamheden aan de gasleiding worden verplaatst naar 2025. De omleidingsroutes en afsluitingen die zijn gedeeld en op de gele borden staan, komen hiermee te vervallen.

De werkzaamheden worden verplaatst, omdat de benodigde vergunning nog niet is verleend. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren mag het gasnet alleen buiten de wintermaanden (mei-oktober) onderbroken worden. Wanneer de vergunningprocedure goed verloopt, worden de werkzaamheden uitgevoerd in 2025.

De werkzaamheden worden dan uitgevoerd voor het najaar van 2025. Dit heeft verder geen invloed op de planning van de bouwwerkzaamheden aan de Gerrit Krolbrug die in 2026 van start gaan.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

De Gerrit Krolbrug is onderdeel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD) loopt door Friesland en Groningen en is een van de belangrijkste vaarwegen van Nederland. De waterweg is van groot belang voor de regionale en nationale economie.

Rijkswaterstaat is sinds 2014 eigenaar en beheerder van de vaarweg en werkt de komende decennia aan verschillende verbeteringen om een veilige, vlotte en duurzame doorvaart te kunnen garanderen voor onder andere klasse Va-schepen (binnenvaartschepen tot 135 m).