Werkzaamheden

A10: 2e Coentunnel dicht; 8 - 9 september 2024

Gepubliceerd op: 5 september 2024, 10.01 uur

Van zaterdag 7 september 23.59 tot en met maandag 9 september 2024 05.00 uur is de 2e Coentunnel afgesloten in verband met softwarewerkzaamheden. De tunnel is dan van Ring West naar Ring Noord en Zaanstad dicht.

Verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de Ring van Amsterdam via Ring Zuid, Oost en Noord. De tunnelbuizen voor verkeer vanuit Amsterdam Noord en Zaanstad naar de A5 en A10 West zijn gewoon open.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Sinds 19 juli 2024 heeft Rijkswaterstaat de brandwerendheid in de wisselbuis van de 2e Coentunnel verbeterd door het aanbrengen van hittewerende platen. Om veilig te kunnen werken was het systeem van de wisselbuis losgekoppeld van de software van de andere tunnelbuis. Tijdens deze afsluiting wordt de software weer aan elkaar gekoppeld, zodat de tunnel weer veilig te bedienen is.

Werkzaamheden 2e Coentunnel

Het aanbrengen van de hittewerende platen is inmiddels succesvol afgerond. Ook zijn alle installaties waaronder luidsprekers, ventilatoren en matrixborden weer teruggehangen. Als de softwarewerkzaamheden zijn afgerond, is de volledige tunnel weer beschikbaar voor het verkeer.

Maandag 9 september 05.00 uur gaat ook de Ring A10 Noord weer open voor verkeer. Het groot onderhoud aan de Zeeburgerbruggen is dan afgerond. Op dit deel van de weg is het asfalt en zijn de voegen vernieuwd.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op onze pagina A10: onderhoud 2e Coentunnel. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.