Werkzaamheden

A2 dicht van knooppunten Oudenrijn tot Everdingen (Utrecht richting ‘s-Hertogenbosch); 22 - 23 september 2024

Gepubliceerd op: 22 september 2024, 09.07 uur

Rijkswaterstaat roept op: mijd zondag 22 september 2024 regio Utrecht en voorkom daarmee veel extra reistijd.

De A2 van Utrecht richting Den Bosch blijft nog tot maandagochtend 23 september 2024 05.00 uur gesloten voor verkeer. Ondanks herhaalde oproepen om de wegen rondom Utrecht te mijden, was het op zaterdag 21 september 2024 opnieuw druk als gevolg van de afsluiting.

De verkeerssituatie werd steeds erger door ongevallen op de A27 en extra verkeersdrukte rondom Vianen vanwege een festival, wat op het drukste moment leidde tot bijna 60 minuten extra reistijd. In de loop van de avond namen de vertragingen snel af, dankzij verschillende verkeersmaatregelen eerder die dag.

Verkeerslichten werden langer op rood of groen gehouden en verkeersregelaars werden ingezet om de doorstroom te verbeteren.

Situatie zondag 22 september 2024

Ook op zondag 22 september 2024 zijn er afsluitingen op zowel de A2 richting Den Bosch als de A1 richting Apeldoorn. Houd rekening met vertragingen van ten minste 30 minuten. We adviseren dan ook op zondag 22 september 2024 de regio Utrecht te mijden.

Bij files op de snelwegen wordt dringend verzocht niet opzoek te gaan naar sluiproutes, maar de omleidingsborden te volgen. Lokale weggebruikers wordt geadviseerd de reis uit te stellen, of gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Hinder komende jaren

Nu en de komende jaren voeren we in heel Nederland veel groot onderhoud uit. Ook vervangen of renoveren we vele bruggen, sluizen, stuwen, tunnels en viaducten.

Deze werkzaamheden veroorzaken veel hinder. Een gedetailleerde planning van de werkzaamheden per regio is te vinden op de pagina Groot onderhoud aan wegen en vaarwegen.

Meer informatie A2

Kijk voor meer informatie over het Groot Onderhoud op de A2 op de projectpagina A2: groot onderhoud van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen. Of kijk op de website vanAnaarBeter.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.