Werkzaamheden

A2 van Utrecht richting ’s-Hertogenbosch afgesloten; 20 - 22 september 2024

Gepubliceerd op: 19 september 2024, 14.00 uur

We sluiten nog 1 weekend de A2 richting ‘s-Hertogenbosch van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen vanaf vrijdagavond 20 september 2024. Als de werkzaamheden onverhoopt niet door kunnen gaan, door bijvoorbeeld weersomstandigheden, dan is er nog een reserveweekend gepland van 27 tot en met 29 september 2024.

In het weekend van 20 tot en met 22 september verwachten we dat het erg druk is op de snelwegen rondom Utrecht en vragen de weggebruiker om de omleidingsroutes te volgen.

Weer kans op drukte tijdens werkzaamheden A2

Ook tijdens dit laatste weekend blijft er rondom Utrecht kans op vertraging en files. ‘Daarom blijft het mijden van de wegen rondom Utrecht tijdens dit laatste weekend nog steeds een goed plan,’ zegt projectmanager Arend Nagel. ‘De verkeersmaatregelen van de afgelopen weken houden we nog steeds achter de hand.’

Tijdelijke snelheidsaanpassing op de Jan Blankenbrug

Op de Jan Blankenbrug bij Vianen is het beton hersteld, het asfalt vervangen en plaatste de aannemer tijdelijke barrières (vangrail). Omdat het een tijdelijke situatie betreft is de snelheid aangepast naar 90 km/h. De definitieve barrières worden naar verwachting in oktober en december 2024 geplaatst.

Met het plaatsen van een barrière tussen het fietspad en de snelweg, is er op dit moment al meer ruimte gecreëerd voor fietsverkeer op de brug. In oktober 2024 worden er ook lamellen op de barrière geplaatst. De aanpassingen aan het fietspad op de Jan Blankenbrug zijn gedaan in overleg met gemeenten, provincie en Fietsersbond om zo gehoor te geven aan de wens om het fietspad veiliger te maken.

Werkzaamheden A2

Het groot onderhoud aan de A2 gaat verder dan alleen het vervangen van asfalt. De aannemer vernieuwt 11 km wegdek, waarbij 49.000 ton asfalt wordt vervangen voor stiller asfalt. Hiervan wordt 60% hergebruikt. Ook wordt er 66 km aan nieuwe witte wegmarkeringen aangebracht.

Daarnaast vervangt de aannemer 240 detectielussen en 335 m aan voegovergangen. Het werk gaat verder om het herstellen van beton op de Jan Blankenbrug. In totaal renoveren we 9 viaducten en bruggen op de A2. Dit alles om de weg duurzamer te maken en langer mee te laten gaan.

Hinder komende jaren

Nu en de komende jaren voert Rijkswaterstaat in heel Nederland veel groot onderhoud uit. Ook vervangen of renoveren we vele bruggen, sluizen, stuwen, tunnels en viaducten. Deze werkzaamheden veroorzaken veel hinder. Een gedetailleerde planning van de werkzaamheden per regio is te vinden op de pagina Groot onderhoud wegen en vaarwegen.