Werkzaamheden

A2: werkzaamheden richting ’s-Hertogenbosch; 6 - 9 september 2024

Gepubliceerd op: 5 september 2024, 13.39 uur

Rijkswaterstaat sluit de A2 richting ‘s-Hertogenbosch van knooppunt Oudenrijn tot Vianen vanaf vrijdagavond 6 september tot en met maandagochtend 9 september 2024 af. Daarmee is het Groot Onderhoud aan de A2 over de helft van de werkzaamheden.

Geen A2-Friday meer

Alles loopt volgens planning. Nog 2 weekenden is het druk op de snelwegen rondom Utrecht en vragen we de weggebruiker om de omleidingsroutes te blijven volgen. Eerder vonden de weekendafsluitingen vanaf donderdagavond plaats en was er grote drukte op de wegen rondom Utrecht op 3 vrijdagen overdag.

30 augustus 2024 verwachtten we zelfs de drukste vrijdag vanwege het einde van de zomervakantie. Gezien de afgelopen vrijdagen kan het enorm druk worden als men de auto blijft gebruiken.

‘De weggebruiker had gelukkig goed gehoor gegeven aan onze boodschap om de snelwegen rondom Utrecht te mijden. RTV-Utrecht riep afgelopen weekend zelfs uit tot ‘A2-Friday’. Het was wel druk, maar een verkeerschaos blijf uit,’ aldus projectmanager Arend Nagel. ‘We zagen dat het verkeer zich goed spreidde over de wegen.’

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Vooral doorgaand verkeer blijft weg van snelwegen Utrecht

Rijkswaterstaat en gemeente Nieuwegein hadden opnieuw vrijdag 30 augustus 2024 extra maatregelen genomen bijvoorbeeld met extra verkeersregelaars. Het doorgaande verkeer van buiten de regio nam opnieuw voor een groot deel een andere route naar het zuiden. Door de afsluiting van de A2 blijft er ook de komende weekenden rondom Utrecht een kans op vertraging en files, vooral bij ongelukken.

‘Daarom blijft het mijden van de wegen rondom Utrecht tijdens de werkzaamheden een goed plan, zodra er een incident is lopen de wegen weer snel vol’, zegt Arend Nagel. ‘De maatregelen van de afgelopen weken houden we daarom ook de komende weken nog achter de hand.’

Nog 2 weekendafsluitingen

Vanaf vrijdagavond 6 september 21.00 tot en met maandagochtend 9 september 05.00 uur is de A2 volledig afgesloten van knooppunt Oudenrijn tot Vianen in de richting van ‘s-Hertogenbosch. Na dit weekend is de A2 nog 1 weekend afgesloten vanaf vrijdagavond.

Een overzicht van alle hinder van het werk op de A2 is te vinden op de projectpagina A2: groot onderhoud tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen. Meer informatie is ook te vinden op de website van A naar Beter.

Meer dan alleen asfalteren

Het groot onderhoud aan de A2 gaat verder dan alleen het vervangen van asfalt. De aannemer vernieuwt 11 km wegdek, waarbij 49.000 ton asfalt wordt vervangen voor stiller asfalt. Hiervan wordt 60% hergebruikt. Ook worden er 66 km nieuwe witte wegmarkeringen en 15 km tijdelijke gele markeringen aangebracht.

Daarnaast vervangt de aannemer 240 detectielussen en 335 m aan voegovergangen. Het werk omvat verder het herstellen van beton op de Jan Blankenbrug. In totaal renoveren we 9 viaducten en bruggen. Dit alles om de weg duurzamer en langer mee te laten gaan.

Meer informatie A2

Nu en de komende jaren voeren we in heel Nederland veel groot onderhoud uit. Ook vervangen of renoveren we vele bruggen, sluizen, stuwen, tunnels en viaducten. Deze werkzaamheden veroorzaken veel hinder. Een gedetailleerde planning van de werkzaamheden per regio is te vinden op de pagina Groot onderhoud aan wegen en vaarwegen.