Nieuwsbericht

Bezoek Rijkswaterstaat tijdens de Wereldhavendagen

Gepubliceerd op: 5 september 2024, 12.10 uur

Op 6, 7 en 8 september 2024 ontdekken weer honderdduizenden bezoekers de Rotterdamse haven tijdens de 47e editie van de Wereldhavendagen. Ook Rijkswaterstaat is aanwezig.

Met onder meer een waterscooter, auto’s en motoren van weginspecteurs en meerdere schepen. Zo kunt u dit jaar een kijkje komen nemen op de MS Arca, ons meet- en oliebestrijdingsschip.

Bezoek het Rijkswaterstaatplein

Op de kade vindt u het Rijkswaterstaatplein waar u van alles kunt ontdekken over de activiteiten van Rijkswaterstaat. Verder zijn we op de kade aanwezig met onder meer een waterscooter, auto’s en motoren van de weginspecteurs, ons drone-team en het team recruitment.

Ook is er een reusachtige fotomuur met daarop unieke Rijkswaterstaatprojecten. Er zijn verschillende collega's aanwezig die met veel plezier over hun werkzaamheden vertellen en vragen beantwoorden.

Ontdek onze schepen

Vanaf de kade ontdekt u 1 van onze moderne patrouillevaartuigen, de RWS 78. Het contrast met de ook aanwezige RWS 1, een prachtig houten motorzeilklipper en het 1e vaartuig van Rijkswaterstaat, kan niet groter. Vanaf dezelfde kade kunt u aan boord stappen van meet- en oliebestrijdingsvaartuig MS Arca en meetvaartuig Scheurrak voor een rondleiding.

Voor de jonge bezoeker

Uiteraard zijn we er ook voor de jonge bezoekers. Zo is er een heuse rivierstroomtafel, waarmee u met eigen handen kunt beleven wat een rivier doet met de (zand)bodem. Bij de tafel hebben we ook bootjes, poppetjes, een brug en een stuw staan. Voor oudere kinderen zitten er spelopdrachten bij.

Waar vindt u ons?

U vindt ons op het Koninginnenhoofd, pal voor het bekende Hotel New York. Te bereiken met de metro, halte Wilhelminaplein. Ons recruitmentteam vindt u ook op vrijdag in het Nieuwe Luxor theater tijdens het speciale Matchevent, georganiseerd door de Wereldhavendagen zelf.

Werken bij Rijkswaterstaat?

Samen met meer dan 10.000 collega’s werken we aan projecten die er echt toe doen. Zo geven we vorm aan het Nederland van morgen. Wilt u ook bij Rijkswaterstaat werken? Onze collega’s staan u tijdens de Wereldhavendagen graag te woord over de mogelijkheden.

Bent u benieuwd welke mooie vacatures er open staan? Neem dan een kijkje op de website Werken bij Rijkswaterstaat.

Meer weten over de Wereldhavendagen 2023?

Bekijk dan de website van de Wereldhavendagen.