Werkzaamheden

Grootschalige onderhoudswerkzaamheden rijkswegen West-Brabant; vanaf september 2024

Gepubliceerd op: 9 september 2024, 10.21 uur

We starten in september 2024 met grootschalige onderhoudswerkzaamheden op verschillende snelwegen in West-Brabant. Het gaat om de A4, A27 en A58 in de regio Bergen op Zoom/Roosendaal en Breda/Tilburg. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de kwaliteit van het wegennet te behouden.

Om deze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren, zijn er verschillende wegafsluitingen gepland. De afsluitingen brengen hinder met zich mee voor de weggebruiker.

In West Brabant staan we voor een flinke opgave. Daarom worden de werkzaamheden op verschillende momenten uitgevoerd. In totaal gaat het om 1 weekafsluiting, tussen knooppunt Zoomland en De Stok van 17 tot 25 oktober 2024, 11 weekendafsluitingen en meerdere nachtafsluitingen tot het einde van 2024.

We hebben de onderstaande werkzaamheden nu gepland. De exacte data van de afsluitingen kunnen echter door verschillende factoren nog veranderen. Weersomstandigheden zoals hevige regenval of strenge vorst hebben invloed op de uitvoerbaarheid.

Afsluiting A59Knooppunt Noordhoek - knooppunt Sabina        dinsdag 20 augustus - maandag 26 augustus 2024
Afsluiting A58Knooppunt Sint Annabosch - Tilburg-Reeshofvrijdag 6 - maandag 9 september 2024
Afsluiting A27Knooppunt Hooipolder - knooppunt Sint Annaboschvrijdag 13 - maandag 16 september 2024
Afsluiting A4Knooppunt Sabina - knooppunt Zoomland    donderdag 19 - maandag 23 september
Afsluiting A4Knooppunt Zoomland - Hoogerheidevrijdag 27 - maandag 30 september 2024
Afsluiting A4Knooppunt Markiezaat - Belgische grens    vrijdag 11 - maandag 14 oktober 2024
Afsluiting A58Knooppunt Zoomland - knooppunt De Stokdonderdag 17 - vrijdag 25 oktober 2024
Afsluiting A4Hoogerheide - knooppunt Markiezaatvrijdag 1 - maandag 4 november 2024
Afsluiting A58Tilburg-Reeshof - Tilburg-Centrum Westzaterdag 16 - maandag 18 november 2024
Afsluiting A4Knooppunt Zoomland - Hoogerheidevrijdag 22 - maandag 25 november 2024
Afsluiting A4Knooppunt Markiezaat - knooppunt Zoomlandvrijdag 29 november - maandag 2 december 2024
vrijdag 6 - maandag 9 december 2024
vrijdag 13 - maandag 16 december 2024

Regulier onderhoud

De werkzaamheden bestaan uit onderhoudswerkzaamheden aan het wegennet, viaducten en bruggen. Bijvoorbeeld het vervangen van asfalt en voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Hinder beperken

In West Brabant pakken we zo’n 40 km asfalt aan. Voor weggebruikers kan hierdoor soms korte en hevige hinder ontstaan met omreistijden die kunnen oplopen tot 60 minuten. We combineren de werkzaamheden zo veel mogelijk en stemt die af met gemeenten, provincies en partners zoals ProRail. Zo verkorten we de totale duur van de werkzaamheden.

We voeren het onderhoud zo veel mogelijk ’s nachts en in het weekend uit. In sommige gevallen is een eerdere start, bijvoorbeeld op de donderdagavond, noodzakelijk.

Advies voor weggebruikers

Rijkswaterstaat heeft enkele adviezen opgesteld zodat weggebruikers goed voorbereid op reis gaan.

  1. Plan uw reis goed vooraf. Op onze pagina Onderhoud wegen Noord-Brabant en Limburg staat alle actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingen. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen en files. Daarom moeten reizigers rekening houden met extra reistijd.
  2. Denk na over (reis)alternatieven. Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer, stel uw reis uit of pak voor korte afstanden de fiets. 
  3. Moet u toch de weg op? Check dan de files vooraf met bestaande navigatie -apps, de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of de website vanAnaarBeter voor de actuele verkeerssituatie.
  4. Werk zoveel mogelijk thuis. Heef u werk waarvoor u niet per se op locatie hoeft te zijn? Dan is niet reizen of op andere tijden de beste manier om files te vermijden.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

We werken dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. U kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.