Werkzaamheden

N9: aanpassingen aan kruispunten in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug

Gepubliceerd op: 11 september 2024, 14.37 uur

Rijkswaterstaat past in september en oktober 2024 de kruispunten op de N9 in Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug nog een keer aan.

Deze aanpassingen zijn nodig omdat de werkzaamheden aan de kruispunten voor de zomer niet helemaal naar wens zijn verlopen. Zo ontbreken er nog markeringen op de weg en borden langs de weg en staan er markeringen op de verkeerde plek.

De aanpassingen zijn in overleg met de gemeente Schagen, dorpsraden, politie en Fietsersbond tot stand gekomen. Verkeer op de N9 ondervindt weinig hinder van de werkzaamheden.

Aanpassingen N9

De aanpassingen aan de kruispunten bestaan onder meer uit het aanbrengen van: nieuwe bebording, markeringen en schrikhekken en het verwijderen van oude bebording en verkeerde markeringen. De aannemer start in september 2024 met het aanbrengen van de markeringen en belijningen. De borden en schrikhekken zijn besteld en hebben een levertijd van enkele weken. Voor het aanpassen van de kruispunten is een verkeersbesluit nodig.

Dit besluit is afgestemd met de politie en wordt binnenkort gepubliceerd in de Staatscourant. Tegen dit besluit kan vervolgens 6 weken lang bezwaar worden gemaakt. Andere aanpassingen aan de kruispunten, zoals het toevoegen van zebrapaden of het verruimen van opstelplaatsen voor fietsers op de N9, worden door Rijkswaterstaat niet uitgevoerd. We hebben de veiligheid op de N9 tussen Alkmaar en Den Helder verbeterd met verschillende verkeersmaatregelen.

Naast de 2 kruispunten zijn er in 2024 ook andere verkeersveiligheids-maatregelen uitgevoerd zoals het aanpassen van de bebouwde komgrens bij Schoorldam, de aanleg van rood asfalt op diverse verkeersplateaus, het vernieuwen van de bebording en markering op diverse plaatsen, het rood asfalteren bij ’t Zand en het opheffen van bushaltes langs de N9. Het geld hiervoor is afkomstig uit de verkeersveiligheidsaanpak voor Rijks-N-wegen.

Meer informatie N9

Meer informatie over de N9 vindt u op de wegenpagina N9. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.