Nieuwsbericht

Open dag Nieuwe Sluis Terneuzen; 12 oktober 2024

Gepubliceerd op: 10 september 2024, 11.12 uur

Op 12 oktober 2024 organiseert de Nieuwe Sluis Terneuzen een open dag. Bezoekers kunnen dan de Nieuwe Sluis bezichtigen. Aanmelden is verplicht, het aantal plaatsen is beperkt.

Tijdens de open dag voert een uitgezette wandelroute bezoekers langs de sluiskolk, over een sluisdeur, door de brugkelder en over de noordbrug. Gidsen geven op verschillende plaatsen toelichting over de Nieuwe Sluis en de bouw ervan.

Activiteiten

Behalve het gloednieuwe bouwwerk is er tijdens de open dag nog veel meer te zien en te beleven op het sluisplateau. Bedrijven die aan de bouw van de sluis hebben meegewerkt presenteren hun materieel en werkwijzen. In de brugkelder is het nieuwe kunstwerk van Vrouw van Rinus te bewonderen.

Verschillende foodtrucks bieden lekkernijen aan namens aannemerscombinatie Sassevaart en er zijn speciale activiteiten voor kinderen.

Aanmelden open dag Nieuwe Sluis Terneuzen

Aanmelden voor de open dag is verplicht en kan via de website Noordzee Sluizen. Op deze webpagina kunnen geïnteresseerden zich aanmelden met maximaal 6 personen. Bij het aanmelden kan een tijdslot worden gekozen tussen 9.00 en 17.00 uur. Het totale aantal plaatsen is beperkt. Deelname aan de open dag is gratis.

Terneuzen viert

Ook in het centrum van Terneuzen is die dag van alles te doen in het kader van de opening van de Nieuwe Sluis, zie het programma op de website Terneuzen Viert. Bezoekers van de open dag kunnen gratis met een treintje van het sluisplateau naar het centrum van Terneuzen en terug om de activiteiten in de stad te bezoeken.

Opening Nieuwe Sluis Terneuzen

De open dag volgt een dag na de officiële opening op 11 oktober 2024. De Nieuwe Sluis wordt dan in het bijzijn van genodigden feestelijk geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Zijne Majesteit Koning Filip.