Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat gunt opdracht voor geluidschermen A4 Heijningen aan Heijmans

Gepubliceerd op: 30 september 2024, 10.00 uur

Rijkswaterstaat gunt bouwbedrijf Heijmans de opdracht voor de bouw van de geluidschermen aan de A4 bij Heijningen. Met de geluidschermen verminderen we de overlast voor omwonenden.

Vanwege verschillende factoren hebben bewoners langs de A4 lang op de geluidschermen moeten wachten. De geplande ingebruikname is rond de zomer van 2025.

Heijmans zorgt tijdens de bouw voor zo min mogelijk stikstofuitstoot. Dit doet de aannemer door emissieloze machines te gebruiken. Met deze aanpak wordt voldaan aan de opdracht van Rijkswaterstaat en worden de omringende natuurgebieden niet aangetast.

De geluidschermen variëren van 1 tot 4 m hoogte met een totale lengte van ongeveer 1400 m. Deze beperken de geluidhinder op de A4 die door het toenemende verkeer de laatste jaren flink is gestegen.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat Heijmans begint met de bouw van de schermen, zijn er al een aantal voorbereidingen getroffen. Zo verlegden Enexis en KPN kabels en leidingen. Ook is onderzocht welke bomen gekapt moeten worden. In de winter van 2024 tot 2025 worden die bomen gekapt.

Ter compensatie van de gekapte bomen worden op een later moment nieuwe bomen herplant op een andere locatie. We zijn aan het onderzoeken welke locatie hier het beste geschikt voor is.

Meer informatie voor bewoners

Bewoners in de directe omgeving van de A4 in Heijningen worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd over de geplande werkzaamheden tijdens een bewonersavond. Dan ontvangen zij meer details over de planning, uitvoering en de te verwachten hinder.