Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat stopt werkzaamheden grindrug

Gepubliceerd op: 20 september 2024, 10.41 uur

Vanwege de uitspraak van de voorzieningenrechter stopt Rijkswaterstaat met de werkzaamheden om een grindrug aan te leggen bij Meers. Het al aangelegde deel hoeft niet te worden afgebroken. De uitspraak was dinsdag 17 september 2024.

Direct na de zitting hebben we gezamenlijk met Natuurmonumenten besloten op welke manier we de werkzaamheden veilig kunnen afronden. De werkzaamheden aan de erosiekuil en het vullen van het grinddepot voor de grindsuppletie gaat wel gewoon door en wordt volgens planning de komende weken afgerond.

Blijven in gesprek

We wachten de lopende bezwaarprocedure tegen de vergunning verder af. Ondertussen blijven we in gesprek om een oplossing te vinden die voor beide partijen acceptabel is. De uitspraak is te lezen op de website De Rechtspraak.

Meer informatie aanleg grindrug

De grindrug zorgt ervoor dat water langer vast wordt gehouden. Dit is nodig om de grondwaterstand in Belgiƫ op peil te houden. Daarover hebben we afspraken met Vlaanderen gemaakt. De huidige grindrug is al een aantal keren doorgebroken en weer hersteld.

Daarom koos Rijkswaterstaat ervoor om deze te verplaatsen, zodat deze voor langere tijd stabiel zijn werk zou kunnen doen.