Werkzaamheden

Werkzaamheden brug Schuilenburg; september - november 2024

Gepubliceerd op: 2 september 2024, 12.57 uur

De werkzaamheden voor het herstel van de schade aan brug Schuilenburg verlopen voorspoedig. De brug ligt op de werf en de oude slijtlaag van het brugdek is verwijderd. In de maanden september tot en met november 2024 voeren we ook op de oorspronkelijke plek van brug Schuilenburg werkzaamheden uit.

Wat gaan we doen?

De komende maanden voeren we verschillende werkzaamheden uit op de locatie van brug Schuilenburg.

  • We herstellen de schade aan het remmings- en geleidewerk.
  • We voeren reparaties uit aan het beton van de draagconstructie van de brug.
  • We onderhouden en vernieuwen de hemelwaterafvoer.
  • We leggen de slijtlagen aan voor de fietsstroken. Dit is nodig aan beide kanten van de brug.
  • We vernieuwen de leuningen. 

Hinder werkzaamheden brug Schuilenburg

Tijdens de werkzaamheden is geluid te horen van machines. Daarnaast kan er lichte stofvorming zijn tijdens de werkzaamheden. We proberen de geluidhinder en stofvorming tot een minimum te beperken. We werken op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur.

Brug eind 2024 weer in gebruik

Nadat de herstelwerkzaamheden op de werf en op locatie zijn uitgevoerd, plaatsen we het beweegbare deel van de brug aan het einde van 2024 weer terug. De planning is dat de brug rond de kerstdagen van 2024 weer in gebruik is.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

Brug Schuilenburg is onderdeel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD) loopt door Friesland en Groningen en is een van de belangrijkste vaarwegen van Nederland. De waterweg is van groot belang voor de regionale en nationale economie.

We zijn sinds 2014 eigenaar en beheerder van de vaarweg en werkt de komende tientallen jaren aan verschillende verbeteringen om een veilige, vlotte en duurzame doorvaart te kunnen garanderen voor onder andere klasse Va-schepen (binnenvaartschepen tot 135 m).