Nieuwsbericht

Buitenhuizerbrug over Zijkanaal C: noodopening 1 november 2024

Gepubliceerd op: 25 oktober 2024, 14.48 uur

Wegens een storing wordt de Buitenhuizerbrug niet bediend. Dit levert hinder op voor de scheepvaart hoger dan 6,82m (doorvaarthoogte t.o.v. het Kanaalpeil). Onderzoek heeft uitgewezen dat herstel van de techniek zeer complex is. Daarom kunnen we helaas nog geen uitspraken doen over het herstel van de brug.

Noodopening vrijdag 1 november 2024

De storing levert veel hinder op voor beroeps/chartervaart en recreatievaart (hoger dan 6.20 m). We organiseren daarom op vrijdag 1 november 2024 om 14.00 uur een noodopening voor de scheepvaart. In bijzijn van technische medewerkers wordt de brug dan geopend.

Hinder wegverkeer N202

Afhankelijk van het aantal schepen dat de brug wilt passeren, heeft het wegverkeer mogelijk te maken met een langere wachttijd. De verwachting is dat de brugopening op 1 november 2024 maximaal 60 minuten zal duren.

Omvaarroute niet beschikbaar

Schepen (hoger dan 6,82m Kanaalpeil) kunnen vanaf het Noordzeekanaal niet meer via de staandemastroute naar Spaarndam en Haarlem varen en andersom. De (nacht-)omvaarroute via de Ringvaart, de Nieuwe Meer en door Amsterdam is ook niet beschikbaar, vanwege de werkzaamheden bij de Schipholbrug.

Er is geen hinder voor het wegverkeer op de N202 (behalve tijdens de noodopening) en scheepvaart lager dan 6,82 m (KP). Voor de actuele situatie kunt u ook de status en berichten op de website van Vaarweginformatie raadplegen.

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht Buitenhuizerbrug over Zijkanaal C: vaarwegbeperking voor schepen hoger dan 6,82 m (Kanaalpeil).