Werkzaamheden

A12: parallelbaan ’s nachts dicht van Oudenrijn tot Lunetten; 7 - 12 oktober 2024

Gepubliceerd op: 3 oktober 2024, 12.46 uur

Rijkswaterstaat voert van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober 2024 verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de parallelbaan A12 richting Arnhem van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Lunetten bij Utrecht. Delen van dit traject zijn in de avond en nacht afgesloten van 21.00 tot 05.00 uur.

Behalve zaterdagochtend 12 oktober 2024, dan zijn de werkzaamheden om 07.00 uur klaar. Houd rekening met omleidingsroutes en een extra reistijd tot 20 minuten.

Werkzaamheden parallelbaan A12

Op en langs de parallelbaan A12 richting Arnhem vinden van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Lunetten verschillende werkzaamheden plaats, waaronder groenonderhoud en asfalteringswerkzaamheden.

Nachtafsluiting A12 Galecopperbrug richting Arnhem

Daarnaast voeren we in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 oktober 2024 werkzaamheden uit aan de Galecopperbrug (A12). De A12 is dan vanaf De Meern tot knooppunt Lunetten volledig afgesloten voor het verkeer richting Arnhem, van 23.30 tot maximaal 05.00 uur. 

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Houd rekening met een extra reistijd tot 10 minuten. 

Tijdens de nachtafsluiting wordt een oude kabel van de Galecopperbrug doorgezaagd. Vanwege de veiligheid gebeurt dit zonder verkeer op de brug.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Verkeershinder in regio Utrecht de komende maanden

In 2024 voeren we regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. We vervangen de stalen kabels van de Galecopperbrug, vernieuwen het wegdek op grote delen van de A12 en A2, voeren renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengen nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2). 

Voor meer informatie over het groot onderhoud op de snelwegen rond Utrecht kijkt u op de pagina Groot onderhoud rond Utrecht.