Werkzaamheden

A15 tussen Ridderkerk en Deil in het weekend dicht; oktober 2024

Gepubliceerd op: 2 oktober 2024, 16.23 uur

Vanaf 12 juli tot 28 oktober 2024 vernieuwt Rijkswaterstaat het asfalt op de snelweg A15 tussen Ridderkerk en Deil. Inmiddels zitten er al 4 doordeweekse afsluitingen en diverse weekendafsluitingen op. In oktober staan er nog 3 weekenden gepland om het werk af te ronden.

Het eerste weekend begint vrijdagavond 4 oktober vanaf 21.00 en duurt tot maandagochtend 7 oktober 2024 05.00 uur. Houd rekening met extra reistijd van 60 minuten.

Weekendafsluitingen A15 tussen Ridderkerk en Deil in oktober 2024

De werkzaamheden aan de A15 vinden plaats op de volgende momenten:

  • van vrijdag 4 oktober 21.00 tot maandag 7 oktober 05.00 uur: weekendafsluiting parallelbaan A15 richting Europoort ter hoogte van Ridderkerk/Rotterdam-IJsselmonde
  • van vrijdag 18 oktober 22.00 tot maandag 21 oktober 05.00 uur: weekendafsluiting A15 richting Gorinchem vanaf knooppunt Ridderkerk-Zuid tot aansluiting A15/N3
  • van vrijdag 25 oktober 22.00 tot maandag 28 oktober 05.00 uur: weekendafsluiting verschillende verbindingswegen knooppunt Deil

Voor alle weekenden geldt dat opritten of verbindingswegen eerder afgesloten kunnen zijn. 

Bij grote drukte verwijzen we via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Let op: tijdens het weekend van 4 tot 7 oktober 2024 werken we ook aan de A27 richting Breda tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder. Zie ook het nieuwsbericht A59 en A27: afsluitingen eind september - half oktober 2024.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Werk thuis of reis anders

Tijdens de werkzaamheden is hinder helaas niet te voorkomen. Om de hinder te beperken werken we zoveel mogelijk in de vakantie als er minder verkeer is. We stemmen de werkzaamheden goed af met andere wegbeheerders zoals gemeenten, provincies en Prorail.

Ook kondigen we het werk op tijd aan zodat weggebruikers rekening kunnen houden met omleidingen en extra reistijd. Toch kunnen er tijdens de werkzaamheden lange files ontstaan, waardoor de vertraging kan oplopen tot meer dan 60 minuten.

Advies aan weggebruikers

  • Pas, wanneer mogelijk, uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd uw navigatiesysteem in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland op ze pagina in de Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor.

Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen op deze website terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Meer informatie werkzaamheden A15

Kijk voor meer informatie en alternatieve reistips op de website Zuid-Holland Bereikbaar of de website Slim en schoon Riverenland. Ook werkgevers en logistieke ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Of kijk op de projectpagina Groot Onderhoud A15 voor alle actuele informatie over dit project.

Kijk voor meer de actuele reisinformatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.