Werkzaamheden

A27/A59: weekend- en nachtafsluitingen; november 2024

Gepubliceerd op: 21 oktober 2024, 12.59 uur

In november wordt de A27 tussen Houten en Hooipolder verschillende keren afgesloten voor werkzaamheden. Houd rekening met 2 weekendafsluitingen en 2 doordeweekse nachtafsluitingen. Tijdens de afsluitingen verbetert aannemerscombinatie ALSÉÉN in opdracht van Rijkswaterstaat de weg.

Weekendafsluiting A27 tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Everdingen

De A27 is dicht in de richting van Utrecht tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Everdingen:

  • vrijdag 8 november 22.00 tot maandag 11 november 05.00 uur

De tussengelegen op- en afritten zijn ook dicht. Het verkeer richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15 en A2. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N214 en N216 naar de A15. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Bij de afgesloten opritten worden verkeersregelaars ingezet. Houd rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Weekendafsluiting A27 tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Everdingen in beide richtingen

De A27 is in beide richtingen dicht tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Everdingen:

  • vrijdag 22 november 22.00 tot maandag 25 november 05.00 uur

De tussengelegen op- en afritten zijn ook dicht. Het verkeer richting Utrecht wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15 en A2. Het verkeer in de richting Breda wordt via dezelfde route omgeleid via de A2 en de A15. Om drukte te vermijden, adviseren we om te rijden via de A12 naar Rotterdam en verder via de A15 naar Gorinchem.

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N214 en N216 naar de A15. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Bij de afgesloten opritten worden verkeersregelaars ingezet. Houd rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Nachtafsluiting A59 tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder

De A59 is dicht in de richting van Breda tussen Waalwijk en knooppunt Hooipolder:

  • woensdag 13 november 21.00 tot donderdag 14 november 05.00 uur
  • donderdag 14 november 21.00 tot vrijdag 15 november 05.00 uur

Het verkeer wordt omgeleid via N261, N260, A58 en A27. Verkeer met een regionale bestemming wordt via lokale wegen omgeleid. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Houd rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Wat gaan we doen?

Tijdens deze afsluitingen voeren we verschillende werkzaamheden uit. Tijdens de weekendafsluiting Gorinchem - Everdingen voeren we onderzoek uit en vindt er grootschalig asfaltonderhoud plaats. Tijdens de 2 nachtafsluitingen Waalwijk (37) – Hooipolder verwijderen we de stalen barrier die langs de A59 staat.

Tot slot, tijdens de weekendafsluiting Gorinchem – Everdingen in beide richtingen slopen we de bestaande duiker en leggen we een nieuwe tijdelijke duiker aan onder de A27 ter hoogte van verzorgingsplaats Scheiwijk. We brengen een damwand aan en een vangrail. Ook verleggen we hier de afrit naar verzorgingsplaats Scheiwijk.

Wegverbetering A27

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder. Tussen 2024 en 2031 verbeteren we de A27 Houten – Hooipolder met extra rijstroken en spitsstroken, de bouw van 3 nieuwe bruggen en de renovatie en uitbreiding van 1 brug.

Aannemerscombinatie De Groene Waarden voert de verbetering uit voor het noordelijke gedeelte, tussen knooppunt Houten en knooppunt Everdingen. Aannemerscombinatie ALSÉÉN voert de verbetering van het zuidelijke gedeelte uit, tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Hooipolder.

Meer informatie werkzaamheden A27

Voor actuele informatie over afsluiting en omleiding kijk op Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, neem dan contact met ons op.