Nieuwsbericht

A7: werkzaamheden aan Jeroen Houwelingbrug bij Purmerend afgerond

Gepubliceerd op: 16 oktober 2024, 09.24 uur

Het werk aan de Jeroen Houwelingbrug in de A7 bij Purmerend is klaar. De brug is vanaf woensdagochtend 16 oktober 2024 weer volledig beschikbaar voor al het verkeer, zodat vrachtwagens en bussen voortaan nier meer hoeven om te rijden.

Zwaar verkeer werd sinds oktober 2022 geweerd omdat de brug niet sterk genoeg meer was. Door het boren van 50.000 gaten en het aanbrengen van 15 km aan wapeningsstaal kan al het verkeer de komende jaren weer vlot en veilig en zonder gewichtsbeperking over de brug.

We werkten sinds 5 april 2024 aan het versterken van brug in de A7 bij Purmerend. Om de brug weer sterk genoeg te maken voor al het verkeer boorde aannemer Savera 50.000 gaten, die daarna zijn opgevuld met 15 km aan wapeningsstaal.

Weggebruikers op de A7 en omliggende wegen moesten tijdens de werkzaamheden rekening houden met omleidingen en fors extra reistijd. Op de brug zelf waren minder en versmalde rijstroken, op- en afritten rondom de brug waren dicht en geslotenverklaringen tijdens de spits op omliggende wegen moesten sluipverkeer voorkomen.

Advies aan weggebruikers was om tijdens het versterken van de brug indien mogelijk thuis te werken, anders te reizen of samen te reizen. Dit werd gestimuleerd door gratis NS-kortingskaarten en een beloningssysteem aan te bieden.

Afrondende werkzaamheden brug bij Purmerend

Verkeer op de A7 tussen Amsterdam en Hoorn moest van vrijdagavond 11 oktober tot woensdagochtend 16 oktober 2024 rekening houden met verschillende afsluitingen. Zo ging de snelweg ging ’s nachts gedeeltelijk of helemaal dicht en waren er overdag minder rijstroken beschikbaar.

In deze periode werden verschillende afrondende werkzaamheden aan de brug uitgevoerd, zoals het: verwijderen van tijdelijke barrières en belijning en het aanbrengen van de middenberm en asfalt.

Meer informatie A7

Meer informatie over de werkzaamheden aan de brug is te vinden op de pagina A7: versterken brug Purmerend. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.