Nieuwsbericht

Besluit Raad van State: Tracébesluit ViA15 onherroepelijk

Gepubliceerd op: 2 oktober 2024, 11.00 uur

De Raad van State heeft op woensdag 2 oktober 2024 het Tracébesluit ViA15 onherroepelijk verklaard: Met deze uitspraak van de rechter komt, na een beroepsprocedure van 7 jaar, een einde aan de onzekerheid over het tracébesluit.

Het projectteam ViA15 beseft dat de uitspraak van de Raad van State grote impact heeft op de bewoners en bedrijven in het gebied. Project ViA15 draagt bij aan een betere doorstroming en bereikbaarheid in de regio. Voor direct omwonenden van de nieuwe weg betekent het dat hun leefomgeving in de toekomst verandert.

Doorstart

Hoewel er nu een uitspraak ligt, laat de uitvoering nog even op zich wachten. De doorstart vraagt om een goede voorbereiding. Het afgeschaalde project wordt in de komende tijd weer opgebouwd.

Voortgang

Rijkswaterstaat begrijpt dat de uitspraak gemengde gevoelens oproept bij betrokkenen en omwonenden. In de komende periode houden we u op de hoogte van de voortgang van het project. U kunt de ontwikkelingen volgen via de nieuwsbrief van het project en via de projectwebsite ViA15. Daarnaast gaan we in gesprek met de mensen die direct worden geraakt door het project ViA15.

Contact

Hebt u vragen of wilt u uw zorgen delen? Dan kunt u ons ook altijd zelf benaderen via ons contactformulier Project ViA15.