Nieuwsbericht

Snelheidsmaatregel op A15 richting de Rotterdamse haven

Gepubliceerd op: 2 oktober 2024, 20.40 uur

Sinds maandag 30 september 2024 is er op de A15 ter hoogte van Rozenburg geen plusstrook (3e rijstrook) meer.

Die is nodig om de aansluiting met de A24 (Blankenburgverbinding) te kunnen maken, die op 7 december 2024 wordt opengesteld. Op basis van de verkeerssituatie in de afgelopen dagen hebben we besloten om extra maatregelen te nemen.

Maximumsnelheid A15

Op de A15 richting de Rotterdamse haven maken we de maximumsnelheid vanaf de Botlektunnel 90 km/h. In de ochtendspits van 06.00 tot 09.00 uur zal de snelheid verder verlaagd worden naar 70 km/h.

De maximumsnelheden op het traject worden op de matrixborden getoond, net als een verdrijvingspijl ter hoogte van de wegversmalling. Deze maatregelen waarschuwen het verkeer extra voor de wegversmalling en de maximumsnelheid ter plaatse en kunnen helpen bij de doorstroming van het verkeer.

We blijven de situatie monitoren en mogelijk volgen er nog kleine aanpassingen die zorgen voor een betere doorstroming. Verkeer moet wel rekening blijven houden met extra reistijd tot 7 december 2024.

Snelheidsdeken A15

Op dit moment geldt er op de A15 richting de haven een maximumsnelheid van 80 km/h op de plek waar de plusstrook is verwijderd. Op een klein deel geldt zelfs 70 km/h.

De zogenoemde snelheidsdeken van 90 km/h richting de haven is inmiddels actief. Vanaf donderdagochtend 3 oktober gaat ook de genoemde spitsmaatregel van 06.00 tot 09.00 uur in.

Bouw Blankenburgverbinding

Met de komst van de A24 gaat het verkeer zich anders over het netwerk verspreiden en op dit deel van de A15 is na het openen van de Blankenburgverbinding minder verkeer te verwachten.

Het verkeer neemt in die mate af, dat de plusstrook op de A15 bij Rozenburg kan komen te vervallen.

Meer informatie werkzaamheden Blankenburgverbinding

Meer informatie over het project Blankenburgverbinding vindt u op de website Blankenburgverbinding.