Werkzaamheden

A15: afrit 14C Rozenburg Centrum 4 weken dicht; 16 juni - 14 juli 2024

Gepubliceerd op: 4 juni 2024, 13.32 uur

Van zondag 16 juni 20.00 tot zondag 14 juli 2024 22.00 uur is afrit 14C (Rozenburg-Centrum) van de A15 dicht. Ook de nabijgelegen Trentweg is in beide richtingen afgesloten. Tijdens de afsluiting werkt Rijkswaterstaat aan de bluswaterleiding van de snelweg A15.

Tegelijkertijd leggen het project Porthos en Waterstofnetwerk Rotterdam (WNR) transportleidingen aan onder de Trentweg. Deze werkzaamheden zijn gecombineerd om de hinder voor het gebied en de weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Omleidingen voor A15

De omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Waarom werkzaamheden A15?

We voeren werkzaamheden uit aan de bluswaterleiding omdat de leiding bij eerdere werkzaamheden beschadigd is geraakt. Op dit moment functioneert de brandblusleiding met een tijdelijke voorziening.

Waterstofnetwerk Rotterdam is onderdeel van het landelijk waterstofnetwerk dat door Hynetwork (dochteronderneming Gasunie) wordt ontwikkeld. In de Rotterdamse haven loopt de waterstofleiding van de Tweede Maasvlakte tot Shell Pernis.

Met de waterstofleiding kan de Rotterdamse haven de belangrijkste groene energiehaven van Europa worden en blijven. Goed voor de werkgelegenheid en het klimaat.

Het project Porthos heeft tot doel om CO2  van de industrie in de Rotterdamse haven af te vangen, te transporteren en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee.

Op land gaat zo’n 30 km leiding de grond in. En in de Noordzee nog eens een leiding tot 20 km uit de kust.

Meer informatie werkzaamheden A15?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Informatie over Porthos is te vinden op de website Porthos en over Waterstofnetwerk Rotterdam op de website van Hynetwork.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland op de pagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.