Werkzaamheden

A10 Zuid: hinder door afsluiting richting Schiphol; 12 - 15 juli 2024

Gepubliceerd op: 8 juli 2024, 17.05 uur

Van vrijdag 12 juli 22.00 tot maandag 15 juli 2024 05.00 uur is de A10 Zuid deels afgesloten voor het verkeer in de richting A4 Schiphol. Dit is vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid door het project Zuidasdok.

De binnenring A10 is dicht vanaf knooppunt Amstel tot afrit S108 Amsterdam Oud Zuid. Daarnaast is de A10 Oost binnenring ter hoogte van knooppunt Watergraafsmeer dicht. De afsluitingen leiden tot forse hinder aan de zuidkant van Amsterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd, die kan oplopen tot 60 minuten.

Er zijn verschillende omleidingsroutes. Zo wordt het verkeer vanuit het zuiden vanaf de A1 en A2 richting de A10 Zuid omgeleid via de A9 en A4. Verkeer richting het noorden kan ook omrijden via de A10 Oost en A10 Noord.

Verkeer op de A10 Noord richting de A10 Zuid wordt vanwege de afsluiting bij knooppunt Watergraafsmeer omgeleid via de A1, A9, en A4.

Gele borden langs de weg en de route informatiepanelen (drips) boven de weg geven de omleidingsroutes aan. De A10 Zuid (buitenring) in de richting van A1 (Hengelo) en A2 (Utrecht) is wel open.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Persoonlijk reisadvies

We adviseren weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan en voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen.

Weekendafsluitingen 2024

De afsluiting van 12 tot 15 juli 2024 is de 2e weekendafsluiting van de A10 Zuid voor het project Zuidasdok, in een reeks van in totaal 8 weekenden. De komende afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid.

Er vinden sloopwerkzaamheden plaats van het metroperron en een metrospoor waar grote kranen voor nodig zijn en bouwverkeer af en aan moet kunnen rijden.

Project Zuidasdok

Het project Zuidasdok heeft als doel verbetering van de bereikbaarheid van Amsterdam en het noordelijk deel van de Randstad. Zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Ook verbetert de leefbaarheid.

Rijkswaterstaat, ProRail en gemeente Amsterdam werken in Zuidasdok samen aan de A10 Zuid en station Amsterdam Zuid in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de projectpagina A10 Zuid: betere bereikbaarheid Amsterdam en noordelijke Randstad.

Zomerwerkzaamheden A10

Naast de werkzaamheden door het project Zuidasdok werken we in de zomer van 2024 aan verschillende projecten op en rond de Ring A10 van Amsterdam. Zo staan er werkzaamheden gepland aan de geluidschermen A10 Noord, de 2e Coentunnel in de A10 West, waar de brandwerendheid verbeterd wordt en de Zeeburgerbruggen in de A10 Noord.

Daarnaast wordt er nog gewerkt aan de brug in de A7 bij Purmerend en op de A9 aan de wegverbreding Badhoevedorp-Holendrecht. We voeren de werkzaamheden in de zomermaanden uit omdat er dan minder verkeer op de weg is.

De werkzaamheden zijn zo gepland dat er altijd 1 rijrichting van de Ring A10 beschikbaar is.

Meer informatie A10

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.