Snelweg A4
De A4 loopt van Amsterdam via Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam en Bergen op Zoom naar de Belgische grens bij Zandvliet.
Wegwerkzaamheden A4
Rijkswaterstaat werkt aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn we dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van ons wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder.
Projecten op de A4
Door toegenomen verkeersdrukte is de geluidhinder voor omwonenden toegenomen. Daarom plaatsen we geluidschermen bij de dorpskern Heijningen.
We verbeteren de verkeersdoorstroming op de snelweg A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting op de N14 bij Den Haag. Zo neemt de verkeersdruk af.
We plaatsen geluidschermen bij Dinteloord en Standdaarbuiten om de geluidshinder te verminderen. Ook verleggen we kabels en leidingen,
Feiten over de A4
de A4 is 125 km lang
- De hogesnelheidslijn HSL-Zuid kruist de A4 bovenlangs bij Hoogmade.
- Het Ringvaartaquaduct bij Roelofarendsveen is het oudste aquaduct van Nederland (1961).
- De eerste delen van de A4 zijn aangelegd in de jaren 30, zoals het stuk tussen Amsterdam en Sassenheim (1938).
- De Schipholtunnel, de Beneluxtunnel en de Ketheltunnel maken deel uit van de A4.
- In 2012 ging de bouw van de A4 tussen Delft en Schiedam van start. Eind 2015 werd het 7 km lange wegdeel opengesteld voor het verkeer.
- Het routeontwerp van de A4 is gebaseerd op de ontwikkeling van de Deltaroute, dwars door het deltagebied van Nederland en Vlaanderen. Door de A4 onder meer als een rivier op te vatten, is er consequent gekozen voor water- en rietvegetatie bij drassige terreinen. Het refereert aan de rol van water in de Nederlandse en Belgische Delta en draagt bij aan de eigen identiteit van de Deltaroute A4.