Nieuwsbericht

A16: weekendafsluiting parallelbaan Van Brienenoordbrug; 19 - 22 juli 2024

Gepubliceerd op: 5 juli 2024, 14.58 uur

Vanaf vrijdag 19 juli 22.00 tot en met maandag 22 juli 2024 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats aan de parallelbaan van de Van Brienenoordbrug in de A16 richting Dordrecht. De parallelbaan is dit weekend afgesloten voor al het wegverkeer.

Automobilisten worden omgeleid via de hoofdrijbaan van de A16 richting Dordrecht of via A20, A4 en A15. Houd rekening met een extra reistijd van 30 minuten.

Asfaltwerkzaamheden

Tot aan de grote opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug voeren we regelmatig onderhoud uit. Tijdens de werkzaamheden in juli 2024 vervangt aannemerscombinatie Sterk het asfalt op het kelderdek, wordt het asfalt op het beweegbare deel opgeknapt en wordt de asfaltlaag op het wegdek onder de boog volledig vervangen.

Ook worden de stalen voegovergangen waar nodig gerepareerd. Ten slotte herstelt de aannemer de lussen in het wegdek voor de borden boven de weg en het gladheidsmeetsysteem.

Gunstige weersomstandigheden

Voor de uitvoering van de werkzaamheden is een minimum temperatuur en droog weer nodig. Daarom voeren we de werkzaamheden nog voor de winter uit. Hierdoor kan het verkeer komende winter weer over een veilig wegdek rijden.

Hinder voor scheepvaart

De brug wordt tijdens de werkzaamheden niet bediend voor de hoge scheepvaart. Hiervoor is een bericht aan de scheepvaart verzonden.

Verkeershinder in regio Zuid-Holland

We voeren deze zomer veel onderhoudswerkzaamheden uit rond Rotterdam. Dit zorgt langere tijd voor verkeershinder in de regio. Zo gaat deze zomer, van 15 juli tot en met 28 juli 2024, het fietspad van de Van Brienenoordbrug dicht voor asfaltonderhoud. Op een later moment zal de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug nog aangepakt worden.

Vanaf 12 juli tot 28 oktober 2024 wordt de A15 tussen Ridderkerk en Deil van nieuw asfalt voorzien en vanaf eind juli 2024 gaat de Heinenoordtunnel 2 weken dicht voor renovatie.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Bereid u goed voor

We vervangen of renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees meer over de werkzaamheden op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Algemene informatie over omleidingsroutes is te vinden op de website Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.