Nieuwsbericht

Heinenoordtunnel 2 weken dicht in beide rijrichtingen

Gepubliceerd op: 18 juli 2024, 14.10 uur

De Heinenoordtunnel is van vrijdag 26 juli 22.00 tot vrijdag 9 augustus 2024 05.00 uur 2 weken dicht in beide rijrichtingen. Dit is de laatste lange afsluiting die nodig is om de tunnel grondig te renoveren.

Later in 2024 volgen afsluitingen in het weekend en in de nacht, zodat Rijkswaterstaat eind 2024 de renovatie kan afronden.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze laatste afsluiting verrichten we verschillende werkzaamheden. We schakelen de nieuwe installaties en systemen in, en schakelen de oude uit. Ook testen we alle nieuwe installaties en systemen nog een keer uitvoerig.

We brengen ruim 2.400 nieuwe platen aan op de wanden van de tunnel en voorzien de dienstgebouwen van nieuwe gevelbekleding. We maken een begin met het verwijderen van de oude installaties en systemen, inclusief de honderden kilometers aan oude kabels. Ook schakelen we de hoogtedetectie in, waarmee we schade door te hoge voertuigen kunnen voorkomen.

Belangrijke mijlpaal

Het overschakelen naar de nieuwe installaties en systemen is een belangrijke mijlpaal in de renovatie van de Heinenoordtunnel. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, voldoet de tunnel weer aan de nieuwste eisen en regels ten aanzien van veiligheid. De tunnel is dan klaar voor de toekomst.

Bereid u goed voor. Voorkom dat u in de file komt

Ondanks dat het vakantie is, kan het toch druk zijn op de weg. Het verkeer dat normaal door de Heinenoordtunnel rijdt, moet omrijden. Daardoor wordt het drukker op de A15, A16 en A17 en lokaal op de N217.

We raden aan om tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk thuis te werken als dat kan. Of om het ov (openbaar vervoer) of de fiets te pakken. Zo voorkomt u dat u in de file komt en beperkt u de extra reistijd voor mensen die afhankelijk zijn van de auto.

Om dezelfde redenen rijden de bussen vaker en er zijn acties om fietsen aantrekkelijker te maken. Alles over de alternatieven voor de auto leest u in het nieuwsbericht Heinenoordtunnel dicht? Dit zijn de alternatieven.

Als u toch met de (vracht)auto de weg op gaat, houd dan rekening met omleidingen en extra reistijd. In de spits kan die oplopen tot 1 uur. Reis buiten de spits, als dat kan, omdat dan minder druk is. Op de website Renovatie Heinenoordtunnel ziet u de actuele reistijd.