Werkzaamheden

Van Brienenoordbrug ’s nachts dicht voor onderhoud; 4 en 5 september 2024

Gepubliceerd op: 27 augustus 2024, 17.15 uur

Op woensdag 4 september vanaf 22.00 tot donderdag 5 september 2024 05.00 uur en op donderdag 5 september vanaf 22.00 tot vrijdag 6 september 2024 05.00 uur wordt de Van Brienenoordbrug in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

De nachtelijke afsluitingen gelden voor zowel de hoofd- als parallelrijbanen van de A16 vanaf knooppunt Ridderster tot en met de Van Brienenoordbrug. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug nog wel oversteken. Houd rekening met extra reistijd tot 30 minuten.

Omleiding werkzaamheden Van Brienenoordbrug

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Ring Rotterdam (Beneluxtunnel), over de snelwegen A20, A4 en A15.

Sommige op- en afritten gaan al om 21.00 uur dicht om ervoor te zorgen dat al het verkeer op tijd van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

  • De opritten 27 (Alexander), 26 (Kralingen) en 25 (Capelle aan den IJssel) in de richting van Ridderkerk en oprit 24 (Feijenoord) in de richting Den Haag gaan al om 21.00 uur dicht.
  • De afritten 26 (Kralingen), 25 (Rotterdam-Centrum) vanaf Den Haag en 24 (Feijenoord) vanaf Ridderkerk blijven open.

De omleidingsroute is aangegeven via gele borden en digitale borden boven en langs de weg.

Hulpdiensten

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug waarbij rekening moet worden gehouden met een wachttijd tot 30 minuten.

Scheepvaart

De brug wordt tijdens de werkzaamheden niet bediend voor de hoge scheepvaart. Hiervoor wordt een bericht aan de scheepvaart uitgegeven.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg. 

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Bereid u goed voor

We vervangen in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over op de projectpagina Samen werken aan een bereikbaar Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland en voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Meer informatie werkzaamheden Van Brienenoordbrug

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of neem contact met ons op.