Werkzaamheden

A7: tussen Joure en Heerenveen grootschalige werkzaamheden; 2 oktober - 27 november 2024

Gepubliceerd op: 3 september 2024, 12.00 uur

Rijkswaterstaat voert samen met aannemer Van der Lee vanaf woensdag 2 oktober tot en met woensdag 27 november 2024 grootschalig onderhoud uit aan de A7 in Friesland.

Op beide rijbanen van de A7 tussen Joure en Heerenveen, moet het asfalt vervangen worden. De kwaliteit van het wegdek is sneller verslechterd dan verwacht, daarom is ingrijpen nu nodig. Houd rekening vertraging en files.

Werken aan de A7

De wegwerkzaamheden aan de A7 beginnen op woensdag 2 oktober 2024. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt een zogeheten 4-0 systeem geplaatst in 4 fases. Dit betekent dat er tijdelijke omlegging van rijbanen naar 1 weghelft gemaakt wordt. Hierdoor komt op de ene helft van de weg ruimte vrij om werkzaamheden uit te kunnen voeren, terwijl het verkeer over de andere weghelft nog kan doorrijden.

Weggebruikers moeten wel langzamer rijden en per richting is maar 1 baan ter beschikking.

Nieuw asfalt A7

De kwaliteit van het wegdek is zo slecht dat de dek- en de tussenlaag van het asfalt verwijderd moet worden. Vervolgens kan nieuw asfalt worden aangebracht. Verder vervangen we voegen, herstellen we de vangrail en verlagen we de bermen voor een betere afwatering.

Kans op files groot

De kans op vertraging en files is hierdoor groot. Om de hinder te beperken wordt er Smart Mobility ingezet, door onder andere de inzet van apps, zoals Google Maps, Waze en Flitsmeister. Ook wordt sociale media ingezet. Weggebruikers worden op deze manier actief geïnformeerd over hinder en mogelijke gevaarlijke situaties. Ook kunnen ze weggebruikers aanbevelen een andere route te nemen of op een ander tijdstip te reizen, waardoor er minder files ontstaan.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer

Planning van de werkzaamheden A7

Sinds maandag 12 augustus 2024 worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd in beide richtingen. Zo zijn extra lichtmasten geplaatst en zijn doorsteken gecreëerd, zodat het verkeer straks van de ene rijbaan naar de andere kan.

De asfalteringswerkzaamheden worden vanaf woensdag 2 oktober 2024 uitgevoerd in 4 fases. Tussen deze fases door zijn er een aantal nachtafsluitingen om het 4-0 systeem om te bouwen naar de andere rijbaan.

Fase 1 – woensdag 2 tot en met dinsdag 8 oktober 2024

Joure richting Oudehaske: afrit 25 naar Oudehaske vanaf Joure is afgesloten.

Fase 2 – dinsdag 15 tot en met maandag 21 oktober 2024

Oudehaske richting Joure: oprit 25 vanaf Oudehaske naar Joure is afgesloten.

Fase 3 – maandag 28 oktober tot en met zondag 10 november 2024

Oudehaske richting Heerenveen: afrit Zwolle bij knooppunt Heerenveen blijft hierbij open, maar is wel verkort.

Fase 4 – vrijdag 15 tot en met woensdag 27 november 2024

Heerenveen richting Oudehaske: de verbindingsweg van Leeuwarden naar Joure is verkort.

Meer informatie A7

Voor meer informatie kunt u terecht op onze pagina A7: groot onderhoud Joure-Heerenveen.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.