Nieuwsbericht

Afsluiting Botlekbrug (A15) en hinder Spijkenisserbrug (N492); 22 september 2024

Gepubliceerd op: 22 september 2024, 13.06 uur

Tijdens onderhoud aan de lokale bediening van de Botlekbrug is in de ochtend van zondag 22 september 2024 een technische storing opgetreden. Hierdoor kan de brug niet meer normaal bediend worden vanuit de verkeerscentrale.

De brug is daarom gestremd voor de hoge scheepvaart. Op dit moment liggen 11 zeeschepen te wachten op doorvaart van of naar zee.

Hinder wegverkeer

Deze schepen zullen via handmatige bediening worden doorgelaten tijdens het hoogtij tussen 15.00 en 17.00 uur vanmiddag. Tijdens deze opening is de brug in beide richtingen afgesloten voor het wegverkeer. Bovendien moet de aannemer bij een handmatige opening van de brug extra veiligheidsmaatregelen voor het wegverkeer nemen zoals het plaatsen van tekstkarren e.d.

Het neerzetten en weer weghalen van die maatregelen kost tijd. De Botlekbrug is daarom vanaf 14.00 tot 18.00 uur dicht voor het wegverkeer.

Hinder Spijkenisserbrug

De Spijkenisserbrug ondervindt ook hinder van deze situatie. Vanaf 15.00 tot 15.45 uur zal de brug open staan om gestrande schepen door te laten. Na een korte opening voor het wegverkeer zal de brug vanaf 16.00 uur weer open gaan om de overige schepen door te laten.

Verkeer moet rekening houden met een extra reistijd tot meer dan 30 minuten. De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven.

Hinder op uw route?

Check voor vertrek de hinder op snelwegen en diverse N-wegen van Rijkswaterstaat

Zoek op route of wegnummer