Nieuwsbericht

Marktconsultatie emissievrije noodhulpsleepboten voor de Noordzee

Gepubliceerd op: 18 september 2024, 15.52 uur

Rijkswaterstaat is gestart met de voorbereidingen voor een innovatiepartnerschap met de maritieme, offshore en de laadinfra industrie. Met als doel het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van 3 volledig elektrische noodhulpsleepboten (ERTV’s) met bijbehorende laadvoorzieningen voor de Noordzee.

Op 16 oktober 2024 organiseren we een marktconsultatie om samen met de markt deze innovatieve opdracht te onderzoeken.

Innovatie op zee

Deze schepen zorgen voor de veiligheid van de scheepvaart op zee. Ze gaan vrijwel emissieloos varen op batterijen door deze te laden aan wal en op zee; alleen tijdens de noodsleephulp activiteiten wordt op groene e-methanol gevaren. Kortom, een integrale, duurzame oplossing voor noodsleephulp op de Noordzee.

Marktconsultatie 16 oktober - Power2Tow

Rijkswaterstaat wil de markt in een vroeg stadium betrekken om relevante informatie met elkaar te delen en duidelijk(er) te krijgen wat er nodig is voor het realiseren van het innovatieve systeem van de elektrische Emergency Response Towing Vessels (ERTV’s) met bijbehorende laadvoorzieningen.

Dit partnerschap biedt de kans om innovatie en inkoop concreet te koppelen en de verduurzaming van de scheepvaart naar een hoger niveau te tillen.

Praat mee tijdens de marktconsultatie op 16 oktober 2024.

Praktische gegevens

  • Datum: woensdag 16 oktober 2024
  • Tijd: 08.30 tot 12.30 uur
  • Locatie: Villa Jongerius, Doctor M.a. Tellegenlaan, Utrecht

Aanmelden

U kunt zich bij interesse uiterlijk voor 1 oktober 2024 aanmelden voor de marktconsulatie door middel van het aanmeldformulier op TenderNed. Doe mee en werk samen met Rijkswaterstaat aan een emissievrije toekomst op zee!

Het verslag van de marktconsultatie wordt na afloop op TenderNed geplaatst.